Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Paksoistamppot met gemarineerde kipreepjes
Paksoistamppot met gemarineerde kipreepjes foto

Paksoistamppot met gemarineerde kipreepjes

Op Instagram kwam pas geleden, via het account van Ohmyfoodness,  een foto voorbij van een stamppot die er echt te lekker uitzag. Ik kon in ieder geval paksoi en lente-ui ontdekken dus ging ik aan de slag. En deze paksoistamppot met gemarineerde kipreepjes gaat hoe dan ook in de herhaling. Super lekker! 

De marinade voor de kipreepjes gebruik ik regelmatig. Ook om in de zomer saté mee te maken bijvoorbeeld. De combi van sojasaus, ketjap, gember en knoflook (en nog wat andere lekkere ingrediënten in wisselende combi’s) is nu eenmaal een klassieker die altijd lekker is. Ook in combinatie met deze stamppot dus.

Ingrediënten:

1 kilo kruimige aardappelen, geschild en in gelijke delen gesneden
2 struiken paksoi, in reepjes
400 gram kippendijfilet, in reepjes
3 cm gember, geraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels ketjap
1 eetlepels oestersaus
1 eetlepels kikoman sojasaus
paar druppels tabasco
peper en zout
klontje boter
scheutje melk
twee eetlepels gembersiroop
100 gram geraspte belegen kaas
3 lente-uitjes, in ringetjes
olijfolie
gebakken uitjes

Zo maak je deze paksoistamppot:

1. Meng in een schaaltje de ketjap, oestersaus, kiloman sojasaus, tabasco, bruine suiker, gember en knoflook door elkaar en schep de kipreepjes om zodat ze allemaal bedekt zijn met de marinade. Zet een half uurtje weg in de koelkast.

2. Breng de aardappels in een pan water aan de kook, kook ze in zo’n 20 minuten gaar en giet ze af.

3. Bak ondertussen de kipreepjes op middelhoog vuur gaar en goudbruin.

4. Voeg het klontje boter, een scheutje melk, de gembersiroop, geraspte kaas en wat peper en zout toe aan de aardappelen en stamp tot een grove puree.

5. Voeg dan de rauwe paksoi toe en meng tot een smeuïge paksoistamppot.

6. Verdeel de stamppot over vier borden en verdeel er bovenop de kipreepjes.

7. Verdeel tot slot de ringetjes lente-ui over de borden en bestrooi met wat gebakken uitjes.

Mocht je dol zijn op stamppotjes, check dan ook eens de stamppot andijvie met een Oosters tintje of de bietjesstamp met vega shoarma en rode ui.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie