Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

seizoensgroenten in juli

Seizoensgroenten in juli: deze recepten maak je nu

Het is alweer tijd voor een lijstje met seizoensgroenten in juli. Zo weet je ook deze maand weer precies welke thuishoren in juli. Want wist jij precies wat er van oorsprong nu geoogst kan worden? Ik niet. Kijk je mee naar het lijstje seizoensgroenten in juli? 

En net als vorige maand, heb ik ook deze maand gelijk weer op basis van het lijstje seizoensgroenten in juli, een aantal lekkere recepten bij elkaar gezocht. Hoop dat er wat lekkers voor je tussenzit.

Seizoensgroenten in juli

Nieuwsgierig wat nu precies de groenten zijn die in juli thuishoren? Daar gaan we: aardappelen, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, Chinese kool, courgette, doperwt, bleekselderij, komkommer, koolrabi, kropsla, paddenstoelen, paprika, prinsessenbonen, prei, radijs, rode biet, rode kool, savooikool, snijbonen, spinazie, spitskool, tomaten, uien, venkel, warmoes, witte kool en wortelen. Keuze genoeg toch?

Deze recepten maak je in juli

1. Courgette pannenkoekjes met feta en rode ui
Voedzaam en lekker, daar houden we van. Deze courgette pannenkoekjes met feta en rode ui zijn dan ook een blijvertje. Ook maken? Check het recept!

2. Spaghetti met garnalen en broccoli
Soms heb zo’n dag dat alles anders loopt dan gepland en dan ontstaan soms toch heel lekkere dingen. Deze spaghetti met broccoli en garnalen bijvoorbeeld.

3. Kabeljauw uit de oven: met snijbonen, kerstomaatjes en katenspek
Tijd voor vis! Deze kabeljauw uit de oven met snijbonen, kerstomaatjes en katenspek staat in een handomdraai op tafel.

De seizoensgroenten in juli bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie