Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Maaltijdsalade met makreel, appel, komkommer en radijs
Maaltijdsalade met makreel, appel, komkommer en radijs foto

Maaltijdsalade met makreel, appel, komkommer en radijs

In principe mag jij mij elke dag een lekkere salade voorschotelen. Als lunch of als avondmaaltijd. Ik hou ervan. Toen ik deze maaltijdsalade met makreel maakte, kwam dat ook nog eens goed uit want het was een avond waarop we in etappes aten en er veel komen en gaan was. Bordjes afgedekt in de koelkast gezet en iedereen kon pakken. Handig dus.

In dit recept gebruik ik verse makreelfilet van de visboer maar je kunt eventueel ook voor makreel uit blik gaan. Sterker nog, je kunt de makreel ook vervangen door tonijn uit blik. Gaat ook prima smaken. En mocht je je afvragen of je hier genoeg aan hebt als avondmaaltijd; ik wel. Je kunt natuurlijk altijd nog een broodje met een smeerseltje erbij op tafel zetten. Of voeg wat extra makreel toe voor de liefhebber.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

300 gram gemengde sla
1 komkommer
250 gram makreelfilet
2 appels (granny smith)
1 bosje radijs
2 lente-uitjes
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels mierikswortel
sap van halve citroen
peper en zout

Zo maak je deze maaltijdsalade met makreel:

1. Verdeel de sla over vier borden.

2. Was de komkommer, verwijder de zaadlijsten, snijd in blokjes en verdeel over de sla.

3. Was de radijsjes, verwijder ‘kop en kont’, snijd in dunne plakjes en verdeel over de borden.

4. Was de appels, snijd in vier parten, verwijder het klokhuis, snijd in dunne plakjes en verdeel over de borden.

5. Snijd de makreelfilet in stukjes en verdeel over de borden.

6. Meng in een kommetje de mayonaise, mierikswortel en het citroensap, meng door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.

7. Besprenkel de salade met de dressing.

8. Snijd de lent-uitjes in ringetjes en verdeel over de borden.

Ben je net zo’n liefhebber van salades als ik? Kijk dan zeker ook eens naar het recept voor de salade met biefstukpuntjes, geitenkaas, tomaat en radijs, de salade van watermeloen met mango, komkommer en munt, wortelsalade met appel en rozijnen of een van de vele andere saladerecepten

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie