Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Spaghetti met garnalen en broccoli
spaghetti met garnalen en broccoli

Spaghetti met garnalen en broccoli

Soms heb je van die dagen dat alles anders loopt dan gepland wat de maaltijd betreft. En dan ontstaan soms gewoon heel lekkere dingen. Deze spaghetti met broccoli en garnalen is daar een typisch voorbeeld van. Ik keek in de koelkast, vriezer en voorraadkast naar wat er in huis was en bedacht ter plekke dat dit de maaltijd zou worden. Met succes want de pan ging schoon leeg. Voor herhaling vatbaar dus!

Vis is een ideaal ingrediënt om altijd in de vriezer te hebben. Zeker zoiets als garnalen omdat je die in een handomdraai ontdooit onder koud stromend water. Pasta is net zo’n ding dat je altijd in huis moet hebben eigenlijk, liefst in verschillende vormen. Dit keer koos ik voor spaghetti maar het had net zo goed penne of spirelli kunnen zijn. Tomatenpuree, sugo en tomatenblokjes heb ik ook altijd in huis. En zo zie je maar waar het goed voor is: toch snel een voedzame en lekkere maaltijd op tafel.

Ingrediënten van deze spaghetti met broccoli en garnalen (3 personen)

1 zak wokgarnalen (diepvries)spaghetti met garnalen en broccoli
volkoren spaghetti (voor 3 personen)
1 grote stronk broccoli
2 eetlepels tomatenpuree
1 sjalotje
2 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
peper
zout

Bereiding van deze spaghetti met broccoli en garnalen

1. Ontdooi de garnalen onder koud stromend water in een zeef/vergiet en laat goed uitlekken.

2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, kook in 6 minuten beetgaar en spoel af onder koud water.

3. Zet water op voor de spaghetti.

4. Snipper het sjalotje en pel de knoflooktenen.

5. Zodra de spaghetti in de gaat, kan de olie verhitten in een hapjespan.

6. Fruit hierin op middelmatig vuur het sjalotje glazig.

7. Voeg de garnalen toe en bak even tot ze allemaal roze zijn.

8. Knijp de tenen knoflook fijn boven de pan met garnalen en schep om.

9. Voeg de tomatenpuree toe en een scheutje water en roer om tot het een geheel is.

10. Breng op smaak met peper en zout.

11. Voeg de broccoli toe en meng door elkaar.

12. Giet de spaghetti af, voeg dit bij het garnalen/broccoli mengsel en schep in diepe borden. Eet lekker!

Heb jij ook lekkere recepten overgehouden aan spontane ad hoc kookacties? Le me know!

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie