Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Kabeljauw uit de oven: met snijbonen, kerstomaatjes en katenspek
Kabeljauwschotel

Kabeljauw uit de oven: met snijbonen, kerstomaatjes en katenspek

Tijd voor vis uit de oven! En dan liefst iets nieuws. Dat werd deze kabeljauw uit de oven. Samen met de snijbonen, kerstomaatjes, katenspek en nog wat smaakmakers hebben we ervan gesmuld. Lees verder voor het recept! 

Laat ik voorop stellen dat er hier wekelijks, een of twee keer, vis op tafel komt. Dat kan in de vorm van lekkers van de viswinkel (hier thuis visboer genoemd) zijn, zoals makreel, haring en paling met wat rauwkost en brood. Dat is ook ideaal op dagen dat er in etappes gegeten wordt. Maar net zo goed komt er regelmatig gebakken vis voorbij zoals op de huid gebakken zalm bijvoorbeeld. Lekker met wat Kikoman sojasaus en verse groenten. Maar dit keer werd het kabeljauw uit de oven.

Ingrediënten voor deze kabeljauw uit de oven:

500 gram kabeljauwfilet
400 gram snijbonen
250 gram kerstomaatjes
100-120 gram katenspek
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel grove mosterd
peper
zout

Bereiding van deze kabeljauw uit de oven:

1. Begin met het voorverwarmen van de oven voor op 220 graden. 

2. Snijd de snijbonen in (schuine) vierkantjes en kook ze in 5 minuten beetgaar. 

3. Meng in een kommetje de olie met de mosterd.

4. Verdeel de helft van het mosterd-oliemengsel over de bodem van een ovenschaal.

5. Snijd de teentjes knoflook in plakjes.

6. Giet de snijbonen af en meng ze met de knoflook en rest van de olijfolie.

7. Leg de kabeljauwfilets in de ovenschaal en bestrooi naar smaak met peper en zout.

8. Verdeel de snijbonen over de kabeljauw.

9. Leg de kerstomaatjes bovenop.

10. Bekleed het geheel met de plakjes katenspek.

11. Zet de ovenschaal in de oven en laat deze zo’n 20-25 minuten garen. Mocht het spek te snel bruin worden, dek dan de schaal de laatste minuten af met aluminiumfolie.

Deze kabeljauw uit de oven is super eenvoudig te maken en je zet met deze schotel in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel. Wij aten hem zo maar je kunt natuurlijk altijd nog iets van aardappels, rijst of pasta erbij serveren. Smakelijk!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie