Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Italian mood, Italian food: 5 Italiaanse recepten
Italian mood, Italian food: 5 Italiaanse recepten foto

Italian mood, Italian food: 5 Italiaanse recepten

Italian mood, Italian food! Ben je net terug uit Italië, verlang je juist naar een paar weken vakantie in la bella Italia of hou je gewoon van de Italiaanse keuken? Dan is dit een blog waar jij vast blij van wordt. Ik deel namelijk mijn 5 favoriete Italiaanse recepten met je. Kijk je mee?

Mocht je na mijn lijstje favorieten nog meer kookinspiratie kunnen gebruiken. De Big Mama Group is een groep van Italiaanse restaurants met vestigingen in Londen, Parijs, Lille en Lyon. De chef-koks besloten hun recepten te bundelen in een prachtig boek: Big Mamma’s Cucina Popolare, zodat je thuis ook aan de slag kunt. Inmiddels heeft het een plek in onze boekenkast en kun je de review hier lezen >> 

Mijn 5 favoriete Italiaanse recepten:

Italian mood, Italian food: 5 Italiaanse recepten 5x

1. Antipasti: bruschetta met salsa alla cipolla
Een tijd terug deed ik samen met collega’s een workshop Italiaans koken. Ik hield me samen met collega Stefan bezig met dit heerlijke hapje: bruschetta met salsa alla cipolla. En hoewel het vrij eenvoudig is qua ingrediënten, is de smaak echt super! Zo lekker dat ik het thuis heb nagemaakt. Uiteraard kun je deze bruschetta solo eten, maar ik zou ze onderdeel maken van een uitgebreide borrelplank. Lekker wat verse kaasjes erbij, druiven, droge worst en nog wat smeerseltjes en zo. Smullen!

2. Kip met tomaten, rucola en ciabatta
Dit recept is niet alleen heerlijk voor een maaltijd met het gezin bijvoorbeeld maar leent zich echt meer dan uitstekend voor avonden waarop je eters krijgt. Je verdubbelt de hoeveelheden eenvoudig en omdat de handelingen vrij eenvoudig zijn, sta je geen uren in de keuken en houd je tijd over voor een lekker dessert. Of om gezellig een wijntje te drinken met je visite natuurlijk…

3. Risotto met groenten en kip
Deze goed gevulde met groenten en kip is een favorietje hier thuis. We eten er vaak nog een lekkere salade bij en de bordjes gaan vlot leeg. Kleine broer vraagt er regelmatig om, grote broer trouwens ook, en dat is zo’n beetje het grootste compliment dat hij over een avondmaaltijd kan maken. Maar hij heeft gelijk: het is ook lekker!

4. Italiaans stamppotje met rucola en rode pesto
Italiaans met een oer-Hollandse twist want soms pakken recepten gewoon verrassend goed uit, zoals dit Italiaans stamppotje. Super lekker en nog een pluspunt: het is super eenvoudig te maken. Ook wel eens prettig. Zeker als het om een doordeweekse dag gaat, toch?

5. Orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven
Ken je de reality serie ‘Queer Eye’ op Netflix? Daar gaat Antoni standaard iedere aflevering de keuken in om degene die die week aan de beurt is, wat skills bij te brengen op het gebied van koken. Zo kwam er in een van de afleveringen ook een heerlijk bordje pasta voorbij. Ik lette goed op en maakte het na: orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven. Smullen echt! Het komt hier dan ook regelmatig op tafel.

Nu ben ik natuurlijk reuze benieuwd: welk recept is jouw favoriet en ga je zeker maken? Meerdere kan natuurlijk ook. Laat je het me weten? Vind ik leuk!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord