Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

supermarkt bladen #maart2019 weekmenu

Favorieten uit de supermarkt bladen #maart2019

Iedere maand blader ik weer met plezier door de supermarkt bladen. Standaard komen de Allerhande en Boodschappen voorbij en, met dank aan mijn lieve collega Joke, vaak ook de Hallo. Regelmatig kom ik super lekkere recepten tegen, waarvan ik een deel maak en de rest ook weer net zo snel vergeet in de drukte van alledag. Tijd om dat anders te doen!

Tijd voor een weekmenu! Ik heb uit de supermarkt bladen van deze maand zeven avondmaaltijden gekozen en twee desserts (voor het weekend). Hier thuis is het redelijk onhaalbaar om een week lang iedere dag een nieuw recept te proberen vanwege werk, sport en eten in etappes. Maar verdeeld over de hele maand moet ik een heel eind kunnen komen. Doe je mee?

In februari maakte ik ook een weekmenu met recepten uit de supermarkt bladen. Door een vakantie, gebroken enkel en algehele drukte heb ik twee van de recepten gemaakt.

Koken uit de supermarkt bladen: een weekmenu

Maaltijd 1: Zalmburger met dille en komkommersalade
Op dagen dat er gesport wordt zijn burgers hier in huis altijd handig. Eenvoudig per portie klaar te maken en met een lekkere salade erbij die zo opgeschept kan worden is de maaltijd compleet.

Maaltijd 2: Kapucijnerschotel met rookworst en appel
Een ‘captains dinner’ fietst er hier altijd wel in. Maar deze ovenschotel ziet er ook heerlijk uit en ik denk dat de mannen het ook kunnen waarderen.

Maaltijd 3: Risotto met gerookte zalm en geitenkaas
Dit ziet eruit als een goddelijk bordje comfort food. Met een lekkere tomatensalade ernaast voor een portie vitamines hoor je hier verder niemand klagen denk ik.

Maaltijd 4: Italiaanse garnalenwok met rozemarijnkrieltjes
De broers zijn dol op garnalen dus ik denk zomaar dat ze groenten die erbij horen voor lief nemen. Lekker voor na een drukke werkdag: voedzaam en snel klaar.

Maaltijd 5: Bloemkool-pastinaak–stamppot met tartaarballen
Omdat Hollandse pot gewoon lekker is op zijn tijd. Maar dan wel net even anders zoals dit recept.

Maaltijd 6: Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie
De man is dol op traditionele lasagne maar ik denk dat hij deze ook wel kan waarderen. Kortom, binnenkort aan de vislasagne!

Maaltijd 7: Dikke friet met Parmezaanse kaas en dragon-avocadomayonaise
Omdat ‘gewone’ friet altijd nog kan. Wat mij betreft hoef er alleen nog maar een frisse salade naast en je hoort me niet meer.

Weekend: tijd voor lekkere toetjes!

Dessert 1: Chocolade panna cotta met cantucciniroom
Chocolade is áltijd goed toch? Misschien bak ik de cantuccini zelf wel…

Dessert 2: Sticky toffee pudding
Jammie! Dit ziet er echt zo lekker uit. En als visite blijft eten is er voldoende. Bolletje ijs ernaast en smullen maar.

Tot zover het weekmenu uit de supermarkt bladen van maart. Eens kijken hoe ver ik kom met recepten uitproberen. Welke supermarkt bladen lees jij graag? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie