Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Topfit: ook als je denkt geen tijd te hebben | Henry Schut
Topfit Henry Schut

Topfit: ook als je denkt geen tijd te hebben | Henry Schut

Ik zag het boek van Henry Schut voorbij komen bij Bol.com, klikte om meer te weten te komen, reserveerde Topfit vervolgens bij de bibliotheek en pas geleden lag het voor me klaar. Op een zonnige en warme zondagmiddag plofte ik in de tuin met Henry, je weet wel hij van Studio Sport en Langs de lijn. Benieuwd wat je van Topfit kunt verwachten? Lees dan vooral verder…

Henry Schut (1976) studeerde journalistiek in Zwolle en ging daarna aan de slag bij de NOS. Hij presenteert onder meer Studio Sport, Sportjournaal en het Radio 1-programma Langs de lijn. Henry woont samen met Merel en hun drie kinderen: Luuk (7), Stijn (5) en Anne (3). (Bron: cover Topfit)

Wat je kunt verwachten van Topfit

Het boek is opgedeeld in drie delen. Deel 1 heet ‘Hoe dan?’ en bevat de hoofdstukken Warming-up, Zoektocht en De Challenge. Deel 2 draagt de naam ‘Zo dus!’ met de hoofdstukken De trainingen, De voeding, De geest, De tijd (en de ruimte) en Het gezin. Het laatste deel heet ‘En nu?’ en gaat over Na de challenge en de Cooling down. Tussendoor vind je interviews met Eric Corton, Arthur Nederlof, Taco Jans, Danny van Dijk en Ronald Mulder. Het voorwoord komt van de hand van Hugo Borst en Merel, de vrouw van, komt ook aan het woord in een interview met Henry. Vooral dat laatste interview is erg leuk: open en eerlijk.

De challenge

De rode draad door het boek is de challenge tussen Henry Schut en Maxim Hartman: wie is het fitst in een half jaar tijd? De winnaar, hij met het beste lijf, mag op de cover van het magazine Men’s Health pronken met het resultaat van al het harde werken. Overigens niet zonder goedkeuring door de opperhoofden van Men’s Health; je mag niet zomaar op die cover natuurlijk. Die challenge was trouwens weer het resultaat van Frikandellen-gate rondom Rafael van der Vaart (Google is je vriend).

Waarom je Topfit van Henry Schut moet lezen

Ook al heb je niet zoveel met trainen voor een gespierd lijf, Topfit is een boek dat lekker vlot wegleest door de fijne schrijfstijl en afwisselende indeling. Ik had het diezelfde zondagmiddag nog uitgelezen. Mocht je nu juist wel graag, net als Henry, na je veertigste dat sterke fitte lichaam willen, dan is het zeker een aanrader. Hij legt precies uit hoe hij het heeft aangepakt, inclusief trainingsschema’s en voedingsadviezen. Verrassend genoeg: je schijnt meer tijd te hebben, ondanks al dat trainen, dan ooit. Leuk om mee te nemen op vakantie om geïnspireerd aan de slag te gaan bij terugkomst.

Titel: Topfit, ook als je denkt geen tijd te hebben
Auteur: Henry Schut
Prijs: € 20,-

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

18 Comments

Geef een antwoord