Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Masterclass Spiesjes foto

Masterclass Spiesjes | Julius Jaspers

We zitten midden in het BBQ-seizoen en daar maken we gebruik van! Ik kreeg het nieuwe boek ‘Masterclass Spiesjes’ toegestuurd om te reviewen en heel eerlijk: al geef je me alleen maar spiesjes van de BBQ dan ben ik intens tevreden. Kortom, liefde voor spiesjes! 

In Masterclass Spiesjes laat Julius Jaspers in 70 recepten zien dat je er oneindig veel mogelijkheden mee hebt; van vlees, vis en groente tot aan allerlei combinaties. Julius geeft zijn favoriete spiesjes prijs met daarbij ook de recepten van zijn favorieten condimenten. Masterclass Spiesjes biedt voor ieder wat wils!

Dit kun je verwachten van Masterclass Spiesjes

Masterclass Spiesjes omslagHet boek telt 159 pagina’s, gevuld met 70 recepten voor spiesjes. Het ene recept nog lekkerder dan het anderen. Na een inhoudsopgave, een voorwoord en een stukje uitleg over de basics, volgen de hoofdstukken Vegetarisch, Groenten, Vis, Kip & gevogelte, Lam, Rund, Varken, Condimenten en Zoet. Achterin het boek vind je nog een dankwoord, een receptenindex en een handig register.

Over Julius Jaspers:

Julius (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar en presenteerde RTL’s Topchef. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijft hij kookboeken, waaronder barbecuekookboeken.

Fan van Julius? Ik mocht al eerder zijn boeken reviewen: Het complete BBQ boek, de Stoofbijbel en Masterclass BBQ.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Masterclass Spiesjes weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10:

1. Halloumispiesjes met ras el hanout
2. Spiesjes met krieltjes in spek
3. Tonijn met tijm en peper
4. Yakitori, Japanse kipsaté
5. Köfte van rund
6. Ossenhaasspiesjes met tosazu
7. Saté daging
8. Pinchos de cerdo
9. Saté babi
10. Ananas met vanille

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

 

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie