Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Lauwwarme linzensalade met gegratineerde geitenkaas

Lauwwarme linzensalade met gegratineerde geitenkaas

Ik heb weer een fijn recept voor alle salade-liefhebbers: lauwwarme linzensalade met gegratineerde geitenkaas. Snel klaar, lekker en voedzaam en voor mij valt deze in de categorie comfort food. Tijdens onze vakantie waren we in Frankrijk en daar kun je je hart ophalen aan ‘Salade Chèvre Chaud’. Heerlijk!

Geitenkaas; vaak houd je ervan óf je vindt het helemaal niets. In het laatste geval kun je dit recept beter overslaan. Maar als je niet vies bent van een lekker geitenkaasje op zijn tijd dan is dit recept zeker iets voor jou. Ik vind geitenkaas heerlijk of het nu om harde of zachte kaas gaat. En juist de zachte kaas die in dit recept voorkomt, leent zicht uitstekend om te gratineren.

Ingrediënten voor deze maaltijdsalade voor 2 personen:

1 zak rucola melange
1 blik linzen, uitgelekt (Bonduelle, 310 gram)
100 gram spekreepjes
1 Chavroux geitenkaasje, 180 gram
12 cherry tomaatjes
1 sjalotje
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel appelciderazijn
1 theelepel honing
peper

Zo maak je de linzensalade met gegratineerde geitenkaas:

1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de grill voor op 210 graden.

2. Doe de spekreepjes in een koekenpan en bak deze langzaam uit.

3. Halveer de cherry tomaatjes en snijd het sjalotje in halve ringetjes.

4. Snijd het geitenkaasje in 6 plakjes, leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven tot de bovenkant van de kaasjes goudbruin is.

5. Verdeel ondertussen de sla over twee grote borden.

6. Voeg de linzen toe aan de krokante spekreepjes en laat meewarmen.

7. Meng in een kommetje de olie, azijn en honing en breng op smaak met wat peper.

8. Verdeel nu het linzen-spek mengsel over de sla op de borden.

9. Haal de kaasjes uit de oven en leg bovenop de linzen op ieder bord wat gegratineerde geitenkaas.

10. Verdeel te kerstomaatjes en sjalot over de borden en besprenkel met de dressing.

Dat geitenkaas, spekreepjes en honing een gouden combinatie vormen is geen geheim toch? Voor nog meer lekkere salades: kijk hier eens >>>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie