Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Netflix Grace and Frankie

Netflix tip: Grace and Frankie

Netflix en ik kunnen het goed vinden met elkaar. Niet elke dag, sterker nog soms niet eens elke week maar dat maakt niet uit. Netflix is er gewoon altijd en overal. Mijn favoriete Netflix-momenten combineren vaak met een dekentje, de bank en thee. Soms wissel ik de bank om voor mijn (mega comfortabele) bed. Wat ik dan kijk? Grace and Frankie bijvoorbeeld!

Liefde voor deze twee echt en ze maken het schrikbeeld dat ik regelmatig heb van ‘oud zijn’ een stuk minder. Jane Fonda (Grace) en Lily Tomlin (Frankie) verschillen in hun rollen dag en nacht van elkaar en toch kunnen ze niet meer zonder elkaar. Maar dat was wel eens anders, totdat hun levens op de kop werden gezet door hun echtgenoten en ze min of meer op elkaar waren aangewezen…

Grace and Frankie is een Amerikaanse televisieserie uit 2013 ontwikkeld door Marta Kauffman en Howard J. Morris voor de streamingdienst Netflix. Het eerste seizoen met alle dertien afleveringen werden tegelijk vrijgegeven op Netflix op 8 mei 2015. Het tweede, derde en vierde seizoen werden vrijgegeven op respectievelijk 6 mei 2016, 24 maart 2017 en 19 januari 2018. De serie werd al voor talloze prijzen genomineerd, echter kon Jane Fonda alleen een prijs winnen voor beste actrice op de OFTA Awards van 2015. (Bron: Wikipedia)

Grace and Frankie: wie is wie

Kort samengevat zien we in de serie Grace (Jane Fonda) die getrouwd is/was met Robert (Martin Sheen). Samen hebben ze twee dochters; Mallory (Brooklyn Decker) en Brianna (June Diane Raphael). Frankie (Lily Tomlin) is/was getrouwd met Sol (Sam Waterston) en heeft twee (geadopteerde) zoons; Coyote (Ethan Embry) en Nwabudike ‘Bud’ (Baron Vaughn). Grace had haar eigen cosmetisch bedrijf dat nu gerund word door haar dochter Brianna. Frankie is een ‘hippie’ en kunstlerares.

Robert en Sol zijn beide advocaat én, zo blijkt, al jaren minnaars. Later in de serie trouwt het stel. Door de ‘bom’ die de mannen laten vallen met hun mededeling dat ze verliefd op elkaar zijn, zijn Grace and Frankie min of meer op elkaar aangewezen door een gemeenschappelijk strandhuis waar ze naar uitwijken en niet om elkaar heen kunnen. Naarmate de serie vordert ontstaat een hechte vriendschap.

Kort samengevat zijn het stuk voor stuk bijzondere types die je niet snel bij elkaar zou bedenken. Dit staat garant voor een grappige serie die heerlijk is om naar te kijken!

Nog nooit Grace and Frankie gekeken? Check de trailer!

Inmiddels heb ik net seizoen 5 er achter elkaar doorheen gejast en moet ik weer wachten op nieuwe afleveringen (boehoe). Ben jij al fan van Grace and Frankie of ga je na mijn betoog de serie kijken

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie