Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Masterclass BBQ foto

Masterclass BBQ | Julius Jaspers

Het voorjaar is begonnen en daarmee ook min of meer het barbecueseizoen. Julius Jaspers snapt dat en komt daarom met een gloednieuw boek: Masterclass BBQ. Ik vond het laatst in de brievenbus en mag het reviewen. Lees je mee?

In Masterclass BBQ laat Julius Jaspers aan de hand van 70 recepten zien dat je op de BBQ oneindig kunt varieren. Julius Jaspers weet na het maken van verschillende BBQ-boeken precies welke winning recepten samen moeten komen in dit boek. Masterclass BBQ biedt voor ieder wat wils. (Bron: uitgeverij Carrera Culinair)

Dit kun je verwachten van Masterclass BBQ

Masterclas BBQ omslagHet boek telt 159 pagina’s, gevuld met het ene lekkere BBQ recept na het andere met foto’s waarvan het water je direct in de mond loopt. Na een inhoudsopgave en een voorwoord, krijg je nog wat handige tips en aanraders die van pas komen bij het barbecuen. Daarna volgen de hoofdstukken Groente, Vis, Vlees, Condiment en Zoet. Achterin het boek vind je nog een handige receptenindex.

Over Julius Jaspers:

Julius (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar en presenteerde RTL’s Topchef. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Nu schrijft hij kookboeken, waaronder barbecuekookboeken.

Fan van Julius? Ik mocht al eerder twee van zijn boeken reviewen: Het complete BBQ boek en de Stoofbijbel

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Masterclass BBQ weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10 voor het komende BBQ-seizoen:

1. Asperges met geitenkaas
2. Watermeloen met burrata en basilicum
3. Grote garnalen met knoflook
4. Pulled zalm
5. Julius’ allerlekkerste runderburger
6. Kipkebabs met peper en munt
7. Thaise beefsatés
8. Citroen cheesecake
9. Camembert rôti
10. Ricottataart met kokos

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

 

(Dit blog bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie