Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Stoofbijbel Julius Jaspers 3x

Stoofbijbel | Julius Jaspers

Stoof-liefhebbers opgelet, deze Stoofbijbel mag niet in je kast ontbreken! Meer dan 150 stoofrecepten van Julius Jaspers, voorzien van duidelijke instructies, foto’s en how-to’s vind je in dit boek. Daarmee kom je de winter wel door toch? 

Ik kreeg de Stoofbijbel laatst van de uitgever toegestuurd (dank!). Nu kende ik al wat ‘bijbels’ zoals de koekjesbijbel en de bakbijbel en die dingen zijn gewoon geniaal. Een nadeel; er staan vaak zoveel lekkere recepten in dat je last van keuzestress krijgt. Want welk recept is nu het allerlekkerst en ga je als eerste maken…

Wat je kunt verwachten van de Stoofbijbel:

Stoofbijbel omslagZoals gezegd meer dan 150 stoofrecepten, overzichtelijk onderverdeeld in de categorieën Groente, Gevogelte, Kalf, Lam, Rund, Varken, Wild, Vis en Vruchten. Voor je bij deze recepten komt, vind je eerst nog een aantal pagina’s met ‘how-to’s’ en een serie basisrecepten. Tot slot vind je achterin het boek nog een dankwoord, receptenindex, ingrediëntenregister en handige adressen en links. Alle recepten zijn voorzien van prachtige foto’s en vaak vind je er ook nog een extra tip.

Over Julius Jaspers

Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar en presenteerde onder andere RTL’s MasterChef Holland. Hij stond aan de basis van de restaurantes Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy en schreef talloze kookboeken, waaronder deze:

Winactie: maak kans op een Le Creuset stoofpan

Wil je kans maken op zo’n robuuste stoofpan van Le Creuset? Dan kan door een van de recepten uit de Stoofbijbel te maken, hier een foto van te delen op social media met de hashtags #stoofbijbel #juliusjaspers #carreraculinair. Je hebt tot en met 29 februari de kans en als je hebt gewonnen ontvang je schriftelijk bericht.

Mijn favorieten uit de Stoofbijbel:

Het kostte wat moeite maar ik heb uit de ruim 150 recepten 10 favorieten geselecteerd die op mijn te-maken-lijstje gaan:

1. Gestoofde wortel
2. Gratin van knolselderij
3. Aardappel met feta en Harissa
4. Kip in het pannetje
5. Gratin van lam
6. Boeuf Miroton
7. Boeuf Stroganoff
8. Kabeljauw met chorizo, tomaat en aardappel
9. Appel brûlée
10. Sticky bananas

En, ga jij de Stoofbijbel halen en aan de slag met de winactie? Mocht je nóg meer stoofrecepten zoeken dan kun je ook eens kijken naar de recepten voor de snelle kipstoof, stoofperen en een stoofpotje van rundvlees uit de Crock-Pot

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie