Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Het complete BBQ boek Julius Jaspers foto

Het complete BBQ boek | Julius Jaspers

Al voordat we verhuisden riep ik dat er in die prachtige nieuwe tuin toch echt een buitenkeuken moest komen. Voor mijn verjaardag kwam dan ook niets minder dan die nieuwe Weber barbecue. En de vreugde werd vergroot toen een paar dagen later ook nog ‘Het complete BBQ boek’ van Julius Jaspers werd gebracht. Hallo inspiratie! 

Het complete BBQ boekEen tijd terug kreeg ik al de Stoofbijbel. Ook een heerlijk boek van Julius, waar het water je van in de mond loopt. Ook dit boek is weer super dik en bevat maar liefst ruim 300 van zijn beste BBQ-recepten. Heel vervelend… not! In dit boek gaat hij uit van een BBQ  met deksel; bijvoorbeeld een Big Green Egg. Nou ja, de deksel is er maar het gaat bij ons om een gasbarbecue. Neemt niet weg dat ik prima uit de voeten kan met de recepten.

Wat je kunt verwachten van Het grote BBQ boek

Om te beginnen telt het boek 415 pagina’s met ruim 300 recepten, verdeeld over de hoofdstukken Basisrecepten, Groente, Rund, Lam, Varken, Kip en gevogelte, Vis en schaal- en schelpdieren, Bijgerechten, Desserts en kaas, Marinades, rubs en glazes en Sauzen en smaakmakers. Voordat de recepten starten, vind je een voorwoord van Julius en tips over tools, de BBQ aansteken en de temperatuur. Achterin het boek vind je nog een register.

Met Het complete BBQ boek geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend en alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagd diner van de grill. Denk aan marinades, rubs, snacks, sauzen en zuurgoed en natuurlijk iets lekkers van de BBQ toe. (Bron: omslag van Het grote BBQ boek)

Banner Het complete BBQ boek.jpg

Mijn favorieten

Zoals eigenlijk altijd het geval is, kon ik het ook nu niet laten om een lijstje met favoriete recepten te maken terwijl ik dit boek doorbladerde. Dit is mijn top 10:

1. Gepofte biet en macadamianoten
2. Wortel en radijs
3. Ultimate vega burger
4. T-bone steak
5. Lamsburgers met paprika
6. Flammkuchen pulled pork
7. Honeyroasted kip
8. Rogvleugel met sauce vierge
9. Pulled zalm
10. Citroencheescake

Dit rijtje is trouwens niet het complete lijstje favorieten. Eerlijk gezegd denk ik dat ik driekwart van de recepten er heerlijk uit vind zien. Binnenkort gewoon maar met een van de vele recepten uit ‘Het complete BBQ boek’ beginnen zeg ik. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie