Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Kies je favo kerstgerechten en vind de passende recepten of boekentips
Kies je favo kerstgerechten en vind de passende recepten of boekentips foto

Kies je favo kerstgerechten en vind de passende recepten of boekentips

Ok tijd voor een beetje fun! Iedereen heeft wel zijn favorieten als het om het kerstdiner gaat, toch? In dit blog noem ik een paar klassiekers, aangevuld met ander lekkers. Jij kiest je favo kerstgerechten en via de link kom je een recept óf een boekentip tegen. Let’s go!

Behalve fun kan het ook nog nuttig zijn en weet je ineens wat je gaat eten en/of lezen deze kerst. Verderop kom je ook nog wat fijne feelgood boekentips voor onder de kerstboom. Want behalve hysterische kerstdagen kun je er ook voor kiezen om lekker te cocoonen toch?

Kies je favo kerstgerechten en vind de passende recepten of boekentips

Onpopulaire keuze, maar… GOURMETTEN. Altijd lekker.

“Kun je de SMASHED POTATOES even doorgeven alsjeblieft?”

Iemand in voor (gortdroge) KALKOEN?

Je kunt me niet blijer maken dan met SPRUITJES. Echt.

Normaal eet ik geen koolhydraten dus kom maar door met die DINNER ROLLS!

“Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren…” SOEP met een broodje is al werk zat.

Kauwen is zó overrated, doe mij maar APPEL CRANBERRY COMPOTE

Hoezo kunnen BAKSELTJES niet als avondeten?

Eten? Doe mij nog maar een KERSTDRANKJE! *hik*

BORRELPLANKEN zijn de leven jonguh!

Ik ben hier alleen voor de TOETJES.

Feelgood boekentips voor onder de kerstboom

Kerstboeken 2023De wensenwinkel | Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn

‘De wensenwinkel’ is geschreven door Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn. Dan weet je eigenlijk al zeker dat het om geslaagde feelgood gaat toch? Hier lees je de review >>

Winter in Cockleberry Bay | Nicola May

Deel vier uit de Cockleberry Bay serie. Rosa is moeder van kleine Ned en de Corner Shop wordt gerund door vriendin Titch. Josh is tijdelijk in New York voor een klus. Om iets anders dan alleen moeder te zijn, focust ze zich op een kerst-evenement voor het goede doel. De weg er naartoe brengt weer genoeg ontwikkelingen mee…

Een kerstcadeau van het Duincafé | Debbie Johnson

Dit keer gaat het over Katie die is opgegroeid temidden van het slechte huwelijk van haar ouders. Samen met haar zoontje is ze in Budburry neergestreken voor een frisse start. Terwijl Katie worstelt met zichzelf, voelt ze zich steeds meer thuis. Met het Duincafé als warm middelpunt, nadert Kerstmis. Samen met Van? Heerlijk boek weer!

Kerstmis met een staartje | Lizzie Shane

Wat een heerlijk boek. Zeker als je van kerst en/of honden houdt. Over Ally en Ben die allebei een rugzak met zich meedragen. En over de hondenopvang die moet sluiten, maar vinden ze op tijd een nieuw thuis voor alle honden. Feelgood in optima forma!

Mistletoe boven Moonstone Lake | Holly Martin

De titel ‘Mistletoe boven Moonstone Lake’ verraadt het al: een heerlijk kerstig verhaal! Ik mocht al lezen voordat het boek verscheen en schreef een review.

Ik wens je luchtige, gezellige, vrolijke, fijne kerstdagen gevuld met je favo kerstgerechten heerlijk leesvoer en een vleugje humor!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie