Aardappelen kun je in allerlei vormen eten en deze moet je zeker een keer proberen: smashed potatoes. Lekker crunchy! Het komt er op neer dat je krieltjes eerst even kookt, dan ‘smashed’ en tot slot bakt in de oven. Je kunt ze met van alles en nog wat combineren, ook handig.
Voor gekookte aardappels hoef je me niet te roepen maar gebakken varianten vind ik wel erg lekker. Zo zijn de aardappelpartjes uit de oven met chorizo en cheddar een favoriet, net als tartiflette en gekruide aardappels met munt-yoghurt dressing.
Ingrediënten:
1000 gram krieltjes (zonder schil)
4 eetlepels olijfolie
zeezout, gekruid (molen)
pepermix (molen)
Zo maak je smashed potatoes:
1. Kook de krieltjes in circa 20 minuten gaar en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Giet de krieltjes af en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Plet de aardappeltjes met de achterkant van een vork en besprenkel met de olie, het zeezout en de peper.
4. Bak de krieltjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin en krokant.
Ben jij een echte aardappel liefhebber? En hoe eet je ze dan het liefst: gekookt, gebakken, puree…?