Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Smashed potatoes: het ultieme bijgerecht
smashed potatoes foto

Smashed potatoes: het ultieme bijgerecht

Aardappelen kun je in allerlei vormen eten en deze moet je zeker een keer proberen: smashed potatoes. Lekker crunchy! Het komt er op neer dat je krieltjes eerst even kookt, dan ‘smashed’ en tot slot bakt in de oven. Je kunt ze met van alles en nog wat combineren, ook handig. 

Voor gekookte aardappels hoef je me niet te roepen maar gebakken varianten vind ik wel erg lekker. Zo zijn de aardappelpartjes uit de oven met chorizo en cheddar een favoriet, net als tartiflette en gekruide aardappels met munt-yoghurt dressing.

Ingrediënten:

1000 gram krieltjes (zonder schil)
4 eetlepels olijfolie
zeezout, gekruid (molen)
pepermix (molen)

Zo maak je smashed potatoes:

1. Kook de krieltjes in circa 20 minuten gaar en verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Giet de krieltjes af en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3. Plet de aardappeltjes met de achterkant van een vork en besprenkel met de olie, het zeezout en de peper.

4. Bak de krieltjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin en krokant.

Ben jij een echte aardappel liefhebber? En hoe eet je ze dan het liefst: gekookt, gebakken, puree…? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie