Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

pullapart pizzabrood foto

Homemade pullapart pizzabrood

Mocht je het nog niet ontdekt hebben op Netflix dan heb ik een tip voor je: Nadiya Bakes! Ik vind haar zo leuk en ze maakt echt de lekkerste dingen. Check ook zeker even de serie ‘Time to eat’, ook op Netflix. Anyway, terwijl ik van haar baksels aan het genieten was, kwam er dus een Pepperoni pizza bread voorbij. Kleine broer keek mij en riep gelijk: kun je die maken, die lijkt me vet lekker! En zo geschiedde: ik maakte een pullapart pizzabrood. 

Dit heb je nodig:

500 gram zelfrijzend bakmeel
7 gram gist (zakje)
1 theelepel zout
1 eetlepel suiker
1 theelepel gedroogde oregano
300 ml lauwwarm water
shriracha
8 plakjes kaas, vierkant
8 plakjes salami (vleeswaren)
8 blaadjes basilicum

Zo maak je dit pullapart pizzabrood:

1. Doe het meel in een beslagkom, leg aan een kant langs de rand van de kom de gist, aan de andere kant het zout, de suiker en oregano. Meng even kort door elkaar.

2. Maak een kuiltje in het midden, voeg nu het lauwwarme water toe en begin direct met kneden tot een brooddeeg. Kneden kan met de hand maar ik gebruikte mijn KitchenAid met deeghaak en liet deze zo’n 8-10 minuten draaien tot er een mooi elastisch deeg ontstond.

3. Laat het deeg in de beslagkom en dek af met een (licht vochtige) theedoek. Laat minimaal 45 minuten rijzen tot het verdubbeld is in volume.

4. Bekleed een cake- of broodvorm met bakpapier.

5. Sla nu het lucht eruit door een paar keer met je vuist in het deeg te stompen.

6. Bestrooi je werkblad licht met bloem en breng ook een laagje op je deegroller aan. Rol het brooddeeg uit tot een rechthoekige lap waar in totaal de 8 plakjes kaas oppassen.

7. Snijd met een mes 8 gelijke vierkanten van het deeg, bestrijk met wat shriracha en leg op ieder vierkant een plakje kaas, salami en blaadje basilicum.

8. Vouw ieder plakje deeg dubbel en leg alle 8 pakketjes tegen elkaar aan in de vorm met de open kant naar boven.

9. Bedek weer met de theedoek en laat het pullapart pizzabrood nog eens 15 minuten rijzen.

10. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

11. Zet de vorm met het pizzabrood in de oven en bak zo’n 30 minuten tot het brood gaar is en goudbruin begint te kleuren.

Nadiya bestrijkt het brood nadat het uit de oven komt nog met wat olijfolie, maar ik vond het al machtig genoeg dus liet dat achterwege. Hoe dan ook: smullen dit! 

 

Hieronder vind je trouwens de versie die Nadiya in de Netflix-serie deelt. Kun je als je wil gelijktijdig meewerken, terwijl Nadiya precies uitlegt hoe en wat.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord