Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

De compleet koolhydraatarme keuken omslag

De complete koolhydraatarme keuken | Jonno Proudfoot

Heb je de bestseller Koolhydraatarm, suikervrij, vetrij van Jonno Proudfoot al gelezen of in huis? Dan kun je nu door met De complete koolhydraatarme keuken. Een kookboek voor iedereen die elke dag gevarieerd, gezond en lekker koolhydraatarm wil eten. Ik kreeg een exemplaar en las en bladerde het door. Lees je mee?

Of je nu elke dag of af en toe koolhydraatarm wil eten; je kunt voorlopig vooruit met alle recepten die Jonno in dit boek met je deelt. En die recepten bewijzen ook gelijk dat koolhydraatarm eten zeker niet eenzijdig is en ook geschikt is wanneer je vegetarisch wil eten.

Over Jonno Proudfoot

Jonno Proudfoot is chef-kok, voedingsdeskundige, ondernemer en medeoprichter van The Real Meal Revolution, een online platform waar jaarlijks meer dan een half miljoen mensen leren om gezond en koolhydraatarm te koken. Samen met Tim Noakes schreef hij de boeken Koolhydraatarm, suikervrij en vetrijk en Supereten voor superkinderen, waarvan wereldwijd meer dan 400.000 exemplaren werden verkocht. Jone is samen met zijn vriend Thane William recordhouder van de langste niet-begeleide-zwemafstand in open zee. Van 28 februari tot en met 23 maart 2014 zwommen ze 459 kilometer van Mozamibique naar Madagaskar.

Wat je kunt verwachten van De complete koolhydraatarme keuken

de complete koolhydraatarme keukenJe kunt rekenen op een boek vol met meer dan 300 recepten van Jonno, inclusief 100 vegetarische recepten. Stuk voor stuk voorzien van prachtige foto’s. Een boek dat je helpt om het beste uit je ingrediënten te halen en koolhydraatarm te eten. Na een inleiding en een stukje uitleg en andere nuttige informatie zijn de recepten overzichtelijk  onderverdeeld in hoofdstukken: Groenten, Dranken, Vlees en gevogelte, Vis en zeevruchten, Eieren, Meststoffen, Voorraadkast, Sauzen, kruiderij en condimenten. Daar tussendoor deelt Jonno nuttige lessen zoals tips voor fermenteren, het belang van omscheppen en wat de doen met alle keukengerei. Achterin het boek vind je nog een dankwoord en een register.

Mijn favorieten

Ook tijdens het lezen van en bladeren door dit boek maakte ik weer een lijstje met favoriete recepten:
1. Pittige Koreaanse komkommersalade
2. Komkommerlinten met muntyoghurt
3. Witlofgratin
4. Salade van geschaafde radijs
5. Gebakken chili
6. Snelle dönerspiesen
7. Gebakken schelvis met olijven en tomaat
8. Gumbo
9. Kippenbouillon met kokosmelk
10. Tzatziki

De complete koolhydraatarme keuken krijgt bij in ieder geval een plekje in de (kook)boekenkast. Ga jij ‘m ook aanschaffen? 

Titel: De complete koolhydraatarme keuken
Auteur: Jonno Proudfoot
Uitgever: Atlas Contact
Prijs: € 24,99

Koop bij bol.com

Ben je net als ik dol op mooie kookboeken? Lees dan ook eens mijn kijk op Suqar, Time of Vegan 100

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord