Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Recept voor Griekse rauwkost salade
Griekse rauwkost salade foto

Recept voor Griekse rauwkost salade

Nu de hockeytrainingen weer zijn begonnen voor de broers en we zelf ook weer volledig in het ritme van werken en sporten zitten, eten we hier weer een paar keer per week in etappes. Salades zijn dan ideaal omdat je die anytime kunt opscheppen. Vaak hebben we er dan een stukje vlees of een vleesvervanger bij dat snel klaar is. Of ik gril kip in de oven; dat is koud ook prima tenslotte. Deze Griekse rauwkost salade, maakte ik laatst en houd ik zeker in het repertoire. 

Ik koos voor fetablokjes in kruidenolie, maar je kunt uiteraard ook voor naturel feta kiezen als je dat lekkerder vindt. Voeg dan nog wel een scheutje olijfolie toe aan de salade. Mocht je geen fan zijn van knoflookolijven, dan kun je ze eenvoudig vervangen door olijven die je wel lekker vindt. Als je het jezelf nog makkelijker wil maken, zorg je dat er naast de salade een lekker broodje en wat smeerseltjes klaarstaan. Dan hoef je helemaal geen pan meer erbij te halen en kan iedereen zichzelf volledig bedienen.

Ingrediënten:

1,5 komkommer
250 gram kerstomaatjes
1 puntpaprika
1 lente-uitje
10 knoflookolijven
half potje feta in kruidenolie (Apetina)
1 eetlepel rode wijnazijn
peper en zout

Zo maak je deze Griekse rauwkost salade:

1. Schil de komkommer en snijd in halve plakjes.

2. Was de kerstomaatjes en halveer ze.

3. Was de puntpaprika en snijd in ringen.

4. Halveer de knoflookolijven.

5. Snijd het lente-uitje in dunne ringetjes.

6. Doe de komkommer, kerstomaatjes, puntpaprika, olijven en lente-ui in een schaal. Doe de uitgelekte feta-blokjes en de rode wijazijn erbij, breng op smaak met peper en zout en meng door elkaar.

Behalve het recept voor deze Griekse rauwkost salade nog meer inspiratie nodig voor lekkere salades? Je vindt er nog veel meer hier op Pukster.nl en dat geldt ook voor recepten om ‘eten in etappes’ eenvoudiger te maken. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord