Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Chinese Takeaway, Kwoklyn Wan, review

Chinese Takeaway | Kwoklyn Wan

Kom je regelmatig bij de Chinees voor een afhaalmaaltijd? Dan is Chinese Takeaway van Kwoklyn Wan zeker iets voor jou. Kun je vanaf nu ook zelf aan de slag met je favoriete Chinese gerecht. Ik kreeg dit boek, met zeer geslaagd omslag, in de brievenbus, bladerde het door en schreef erover. Lees je mee?

“Dit is mijn favoriete Chinese kookboek! Kwoklyn maakt het zo makkelijk om thuis de meest fantastische Chinese gerechten te bereiden.” Dan Toombs, The Curry Guy

Over Kwoklyn Wan

Kwoklyn Wan, opgegroeid in de keuken van een Chinees restaurant in het Verenigd Koninkrijk, is kok en presentator. Al op zijn zestiende werkte hij als chef-kok in het goedlopende restaurant van zijn vader in Leicester. Wan is tevens vechtkunstleraar, opende een kungfu-school en startte een kraam met Hongkongstreetfood. Kwoklyn en zijn broer Gok, een Britse mode-adviseur, zijn regelmatig te zien op de BBC.

Wat je kunt verwachten van Chinese Takeaway

chinese takeaway coverJe kunt rekenen op een boek vol prachtige foto’s waarvan het water je zeker weten in de mond loopt. De recepten zijn, na een introductie, een hoofdstuk over Chinese etiquette en gebruiken en uitleg over het onderhoud en inbranden van de wok, overzichtelijk  onderverdeeld in de hoofdstukken Voorgerechten & Soepen, Kip & eend, Zeevruchten, Rund & varken, Groenten, Rijst & noedels en Broodjes & zoetigheden. Achterin het boek vind je nog tips voor een basisvoorraad, een handig register en een dankwoord. In totaal telt het boek 160 pagina’s en meer dan 70 recepten.

Mijn favorieten

Het spreekt voor zich dat ik tijdens het bladeren door kookboeken regelmatig denk “Dat ga ik maken! En die! En deze ook!”. Dit keer was niet anders en heb ik weer een lijstje Chinese favorieten genoteerd om zelf te maken:
1. Vegetarische miniloempia’s
2. Zoete Chinese spareribs met barbecuesaus
3. Kip met zoete gember en ananas
4. Zoet-pittige krokante kippenvleugeltjes
5. Kip yuk sung
6. Foeyonghai met gamba’s
7. Ossenhaas, groene paprika en zwartebonensaus
8. Tjaptjoi met char siu
9. Chow mein met kip
10. Bananenbeignets

Nu ben ik benieuwd; wat is jouw favoriete Chinese gerecht? Deel het gerust hieronder in een reactie! En als je het boek koopt (of al hebt gekocht) laat me dan weten wat je ervan vindt. Vind ik leuk! 

Titel: Chinese Takeaway
Auteur: Kwoklyn Wan
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 20,95

Koop bij bol.com

Ben je net als ik dol op mooie kookboeken? Lees dan ook eens mijn kijk op Suqar, Time of Vegan 100

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord