Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #59 foto

All you can read #59: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #59?

All you can read #59

De rest is confetti | Lotte Petersen

Over journaliste Lola die door niemand in haar omgeveing op waarde wordt geschat. Eigenlijk vindt zelf ook dat ze meer in haar mars heeft dan schrijven over hondentoiletten… Dan komt ze de bekende caberetier Abel van Engelen tegen. Hij is een oude bekende en vraagt haar een ex op te sporen in ruil voor een primeur. Dit zou wel eens net kunnen zijn wat ze nodig heeft dus gaat ze akkoord. Ondertussen dooft haar relatie langzaam als een kaars, ook door het gevoel dat Abel wel bij haar oproept en Diede steeds minder. Dan blijkt Abel een schokkend geheim met zich mee te dragen…

Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert… Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar moet hem in ruil daarvoor eerst helpen iemand uit zijn verleden op te sporen. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En… voor de liefde? (Bron: omslag)

Alles volgens plan | Myra Slot

Over Nora die haar hele leven inricht conform haar ‘grote plan’ en zich altijd aan haar beloftes houdt. Altijd. Als oma overlijdt kan ze niet anders dan de laatste belofte aan oma nakomen. Dat betekent dat ze in de oude Fiat 500 van oma op reis gaat om de as van oma uit te strooien. Ze heeft alleen geen idee waar de reis haar zal brengen en dat vindt gestructureerde Nora vreselijk. Stukje bij beetje krijgt ze de route uitgestippeld. Al snel na haar vertrek ontmoet ze irritante maar o zo verrassende en aantrekkelijke Rens, die ’toevallig’ steeds weer opduikt op haar volgende bestemming. Hoe zit dat?

Voor de 24-jarige Nora van Schaijk bestaat er niets anders dan haar Grote Plan: accountant (en later partner) worden bij Klaver & Van Schaijk; het accountantskantoor van haar ouders. Ze is gestructureerd, netjes, zakelijk en komt altijd haar beloftes na. Wanneer ze echter op het punt staat om te starten met haar praktijkopleiding, wordt het testament van haar oma bekend gemaakt. Nora herinnert zich opeens weer dat ze oma Ellie op haar sterfbed beloofde haar as uit te strooien. Ze wist alleen niet dat dit in oma’s oude Fiat 500 Topolino uit 1955 moet. En ze wist al helemaal niet dat ze per dag de bestemming voor de volgende dag te horen zal krijgen. Toch besluit ze haar belofte na te komen en zet ze haar carrièreplannen in de wacht voor de reis van haar leven, want die bevat zo’n beetje alles waar ze niet van houdt: verrassingen, onverwachte wendingen en onbekende bestemmingen. En als ze dan ook nog reisjournalist Rens ontmoet, die in alles haar tegenpool is en niets volgens plan doet, is de ramp compleet. Want hoe plan je een reis als er constant dingen niet volgens plan verlopen? (Bron: omslag)

Aan het lijntje | Tessa Bailey

Hannah, het zusje van Piper uit het eerste deel van de serie, en vrouwenverslindende Fox. Nadat Hannah vertrok uit Westport hielden ze contact en appten ze vrijwel dagelijks met elkaar. Hannah werkt mee aan een film en zorgt ervoor dat de filmlocatie Westport wordt. Omdat ze niet bij haar zus terecht kan, logeert ze bij Fox. Puur en alleen vriendschappelijk. Toch? Dat wordt met de dag lastiger, maar terwijl de aantrekkingskracht toeneemt blijven de overtuigingen van Fox stand houden. Lukt het Hannah om tot hem door te dringen?

Fox Thornton heeft een reputatie als zorgeloze flirt. Vrijwel elke vrouw die hij tegenkomt valt al snel voor zijn sexy looks en nonchalante charme. Dan ontmoet hij Hannah Bellinger. Ze is totaal ongevoelig voor zijn charmes, maar ze lijkt hem wel heel… aardig te vinden? En wil vrienden met hem zijn? Zoiets heeft hij nog nooit meegemaakt. Als Hannah voor werk een tijdje in de stad is, trekt ze tijdelijk in bij Fox, in zijn logeerkamer. Hannah heeft een crush op haar collega, en succesvolle versierder Fox helpt haar met wat praktische tips om zijn aandacht te trekken. Hoe meer tijd de twee samen doorbrengen, hoe meer ze voor elkaar beginnen te vallen. Fox vindt het steeds lastiger om de vrouw waar hij verliefd op is te helpen bij het versieren van een ander. Kan hij zijn bindingsangst overwinnen, en Hannah laten zien dat hij echt om haar geeft? (Bron: Bol.com)

Langste. Kerst. Ooit. | Lisette Jonkman

Over Noëlle die ieder jaar vol voor kerstnoëlle gaat: ze is jarig op eerste kerstdag. Volgens een strak regime, waarin geen ruimte is voor onverwachte dingen, regisseert ze de dag. Tot nu dan. Dit keer gaat werkelijk alles mis en stort ze zich ellendig op bed aan het eind van de dag. Om de volgende dag wakker te worden en het opnieuw eerste kerstdag is. Wait what? Jazeker, ze krijg meerdere kansen om eerste kerstdag over te doen. Lukt het haar om uiteindelijk de dag precies zoals ze wil te laten verlopen?

Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag. (Bron: omslag)

Nooit meer bang | Gaby Rasters

Over Maud en Louise die, zonder elkaar te kennen, allebei een bijzondere ontmoeting hebben met een man op het vliegveld van Brussel. Het is de dag waarop de aanslag plaatsvindt. In hun angstige zoektocht naar de mannen, vinden Maud en Louise elkaar. Niet veel later blijkt dat Victor het niet heeft overleefd en dat Lennard in coma ligt. Wat volgt is een aangrijpend verhaal waarin langzaam maar zeker blijkt hoezeer de betrokkenen met elkaar verbonden zijn. En hoe er uit alle ellende ook prachtige dingen kunnen ontstaan.

Op zomaar een ochtend op het vliegveld van Brussel vinden er twee bijzondere ontmoetingen plaats. Vlak nadat Maud heeft ontdekt dat haar vriend een ander heeft, vindt ze gehoor bij de lieve Victor. En Louise, die vanwege haar borstkanker een muur om zich heen heeft gebouwd waar geen man doorheen kan, merkt dat ze zich toch ineens aangetrokken voelt tot Lennard, die ze ontmoet in de ontbijtzaal van haar hotel. Later op zomaar die ochtend vindt er in de vertrekhal een vreselijke aanslag plaats. De twee vrouwen bevinden zich niet meer op het vliegveld, maar Victor en Lennard wel. De zoektocht brengt Maud en Louise bij elkaar in deze prachtige roman over liefde en verlies, en over de ongekende kracht van mensen. (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

(Dit artikel bevat affiliate links. Wanneer je als bezoeker op zo’n link klikt, ontvangt Pukster een klein bedrag aan commissie als je uiteindelijk iets koopt via de link. Geen zorgen, je betaalt echt niets meer dan je normaal zou doen.) 

 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie