Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

februari 2019

Een terugblik op februari 2019

Het is alweer tijd voor de ‘wrap up’ van februari 2019. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet is er weer een maand afgelopen. Vaak zonder echt stil te staan bij wat er die maand allemaal is gebeurd. Daarom deze maand ook weer een wrap up. Voor mezelf en voor wie het leuk vindt om te lezen. Wie weet komt er nog iets voorbij dat je gemist hebt of dat inspiratie biedt ?

Deze blogs werden het meest gelezen in februari 2019

Op Pukster.nl verschenen in februari in totaal 17 nieuwe blogartikelen. Altijd leuk om te zien: de vijf best gelezen blogs van afgelopen maand, en daar zitten ook ‘oudjes’  tussen, op een rijtje.

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept

2. Apfelstrudel: zo maak je ‘m in een handomdraai

3. Holiday food #2: makkelijke camping recepten

4. Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver

5. Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept

Als je zeker wil zijn dat je niets mist; meld je aan voor de Pukster-nieuwsbrief en je vindt ze vanzelf (verzameld) in je mailbox.

Wat ik zelf heb gelezen in februari 2019

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ook deze maand nam ik weer het een en ander mee naar huis.

Over het algemeen kan ik de boeken van Nicholas Sparks sowieso goed waarderen maar Leven voor de liefde, dat ik deze maand las, is echt prachtig. Een mooi en aangrijpend liefdesverhaal met twee bijzondere personages in een prachtige setting met een verrassende rol voor een brievenbus…

Daarna las ik Zoen me tot ik zwicht. Een heerlijk boek waarin de hoofdpersoon Stella een manier zoekt om ondanks haar autisme, intiem te kunnen zijn met een man. Ze benadert het praktisch en huurt escort Michael in. Al snel lijkt de zakelijke overeenkomst helemaal niet meer zo zakelijk te zijn.

Tijdens ons weekje wintersport, dat onverwacht vroeg tot een eind kwam, las ik als eerste De Cactus van Sarah Haywood. Ik weet het niet, ik had er meer van verwacht en ben niet heel enthousiast. Heb jij het boek gelezen? Benieuwd wat jij ervan vindt…

Bestemd voor mij van Chantal van Gastel was wel een succes. Wat mij betreft een van de leukste (zo niet het leukste) boeken van Chantal. Door de setting in een berglandschap met een dik pak sneeuw ook heel toepasselijk om tijdens een weekje skiën te lezen natuurlijk. Een heerlijk verhaal met Jessica in de hoofdrol die geheel tegen verwachting in een roller coaster aan gevoelens en emoties terecht komt, terwijl ze een rustig weekend met vriendinnen had gepland.

Eenmaal thuis werd het dat weekend prachtig weer en zaten mijn gipsbeen, boek en ik lekker in de tuin en las ik IJskoud van J. Lynn in een dag uit. Een ‘new adult’ boek, met een hoog seks gehalte, dat lekker wegleest maar niet heel bijzonder is.

En tot slot las ik gisteren Off piste van Linda van Rijn uit. Om nog maar even in de wintersportstemming te blijven zeg maar. En wat blijkt; het kan altijd erger dan alleen een gebroken enkel. Een lekkere literaire thriller om in de winterperiode te lezen.

En verder…

Verder was februari de maand waarin we op wintersport naar Oostenrijk gingen. De eerste dagen waren vol met zon, goede sneeuw en gezelligheid. Op donderdagochtend werd de dag echter ineens heel erg stom toen ik mijn enkel brak op de piste. Ik werd afgevoerd in een soort slee-brancard achter een sneeuwscooter, overgeladen in een ‘ambulance’ gondel en onderaan de berg door een ambulance overgebracht naar het lokale ziekenhuis. Met de mededeling dat het om een gebroken enkel ging die geopereerd moest worden maar dat dat ook in Nederland kon, gingen we dezelfde middag met mijn been in het gips nog naar huis. Inmiddels zijn we een week verder en zit mijn been nog steeds in het gips maar is een operatie (nog) niet nodig gebleken. Heel onhandig allemaal maar het is wat het is en we moeten het er maar even mee doen.

Voor maart staan er weer voldoende leuke blogartikelen op de planning. Ik kan niet echt uit de voeten en zit vooral met mijn been omhoog thuis. En dat betekent dat er voldoende tijd is om te werken en te bloggen. Dat dan weer wel 😉

Kort samengevat was februari 2019 een prima maand met een raar einde. Maart staat ook nog in het teken van mijn gebroken enkel vrees ik, maar dat neemt niet weg dat er ook voldoende leuks voorbij komt. Heb jij leuke plannen voor maart?

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Geef een antwoord