Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

The curry guy: één pan

The curry guy: één pan | Dan Toombs

Eerder mocht ik al The Curry Guy Easy, The Curry Guy Thai, The Curry Guy Veggie en The Curry Guy Compleet reviewen en pas geleden werd het nieuwste boek van Dan Toombs gebracht: The Curry Guy één pan. Heerlijke timing voor deze tijd van het jaar, want het staat vol met verwarmende curry’s, stoofpotjes en andere heerlijke recepten.

Dan Toombs, beter bekend als The Curry Guy, reist de hele wereld rond voor de beste curryrecepten. The Curry Guy één pan is het resultaat van zijn missie om de allerbeste curry’s, stoofschotels, soepen, wok- en braadgerechten te verzamelen die je met één pan kunt bereiden. Dit boek biedt meer dan 150 recepten die samen een unieke, kruidige collectie van eenpansgerechten vormen. Maak pittige curry uit Maleisië, bunny chow (kipcurry uit Zuid-Afrika) of een viscurry uit Goa. Laat je inspireren door de kruidige stoofpotjes uit Thailand en de tex-mex-keuken, of ga op de vegetarische toer en serveer saag uit Punjab of een Sri Lankaanse dal curry. Met de eenvoudige stap-voor-stapinstructies van The Curry Guy maak je al deze gerechten nu zelf thuis klaar in één pan. Bovendien geeft dit boek ruim 30 basisrecepten voor specerijenmengsels, sambals, bouillons en meer. Geniet van de beste eenpansgerechten die de wereld te bieden heeft met The Curry Guy één pan. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van The Curry Guy: één pan

Om te beginnen heeft The Curry Guy één pan een vrolijk omslag en telt het boek maar liefst 271 pagina’s. Uiteraard staat het zoals beloofd vol met heerlijke recepten, allemaal voorzien van prachtige foto’s. Na een inhoudsopgave en een voorwoord van Dan, vertelt hij nog iets over ingrediënten en dergelijke die je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen. Daarna starten de recepten die zijn onderverdeeld in de hoofdstukken Soepen, Klassieke Indiase curry’s, Curry’s, stoofpotten en sauzige gerechten, Uit de oven, Gebakken en gefrituurd en Bijgerechten, sauzen en basisingrediëntenAchterin het boek vind je nog wat online adressen, een register per regio, een uitgebreid alfabetisch register en een dankwoord.

Over Dan Toombs

the curry guy een pan omslagDan Toombs startte in 2010 zijn blog The Curry Guy met als doel af en toe een recept te delen. Toen hij besloot een jaar lang alleen maar Indiaas te koken, werd zijn blog opgepikt door The Mirror en People Magazine. Sindsdien bereikt hij maandelijks ruim 250.000 volgers op greatcurryrecipes.net en is hij inmiddels wereldwijd bekend als The Curry Guy met bestsellers als The Curry Guy, The Curry Guy Easy, The Curry Guy Veggie, The Curry Guy Compleet, The Curry Guy Thai en The Curry Guy BBQ op zijn naam. The Curry Guy één pan is zijn nieuwste kookboek.

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Ook dit keer heb ik weer een mooi lijstje gemaakt en het was best lastig om er maar 10 te kiezen met zoveel lekkers:
1. Pho met kip
2. Kip rezala
3. Kupcurry uit Mumbai
4. Thaise groene curry met rundvlees
5. Babi ketjap
6. Mac & cheese met cajunkruiden en garnalen
7. Aziatische zalm met honing uit de oven
8. Kip kung pao
9. Thaise kip met chilipeper en cashewnoten
10. Pad thai met satésaus

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie