Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

The Curry Guy Thai foto

The Curry Guy Thai | Dan Toombs

Eerder mocht ik al The Curry Guy Easy en The Curry Guy Veggie reviewen en het prachtige verzamelboek The Curry Guy Compleet. En nu is er weer een nieuw boek verschenen: The Curry Guy Thai. De uitgever, Good Cook, zorgde dat ik een review exemplaar kreeg. Ik bladerde het boek door en de review lees je hieronder. Kijk je mee?

Dan Toombs a.k.a. ‘The Curry Guy’ neemt je deze keer mee naar de Thaise keuken. The Curry Guy Thai biedt meer dan 100 typische Thaise recepten – allemaal volgens Dan zijn beproefde standaard: overheerlijk en  makkelijk te bereiden. Thais eten staat erom bekend dat het pittig is, maar het is veel meer dan dat. De recepten vormen een prachtige melodie van zoet, zuur, hartig en pittig. Maak een geurige soep als tot yang gaf, serveer massaman curry en pad thai en geniet van junglecurry met eend en zeebrasem in zoutkorst. The Curry Guy Thai geeft naast recepten ook uitleg over Thaise smaakmakers, essentiele basisrecepten en handige tips. Bovendien bevat het ruimschoots vegetarische en veganistische opties. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van The Curry Guy Thai:

The Curry Guy Thai omslagHet boek telt 160 pagina’s en meer dan 100 Thaise recepten. Na een handige inhoudsopgave en een voorwoord, volgt een hoofdstuk Aan de slag waarin je uitleg krijgt over wat handig is om in huis te hebben. Daarna volgen de hoofdstukken Basisrecepten, Hapjes en voorgerechten, Salades en soepen, Klassieke curry’s, Roerbakgerechten, Noedels, Specialiteiten, Barbecuegerechten, Rijst, sauzen en garnering en Desserts en dranken.  Achterin vind je nog een handig register, een dankwoord, opmerkingen bij de receptuur en info over de auteur. Check ook zeker even het YouTube-kanaal van Dan Toombs voor de nodige kookfilmpjes. Wederom heeft Dan met dit boek, waarvan het omslag weer prachtig is, een mooie toevoeging aan zijn eerdere boeken geschreven.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van dit boek weer een shortlist met lekkere recepten. Dit is mijn top 10:

1. Viskoekjes
2. Pittige garnalen in een krokant jasje
3. Papajasalade
4. Larb van kalkoen
5. Thaise pittige wontonsoep
6. Gele curry met kip
7. Kip met cashewnoten
8. Pad thai
9. Choo chee met zalm
10. Zoete kleefrijst met mango

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je de andere boeken van Dan Toombs a.k.a. The Curry Guy al in de kast hebt staan én of je nu dit nieuwe boek, The Curry Guy Thai, aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord