Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

witte brownies met kokos blondies recept

Witte brownies met kokos (ook wel ‘blondies’)

Brownies komen hier regelmatig uit de oven. Of het nu gaat om double chocolate brownies, brownies met stukjes koek, bounty brownies of zelfs brownies met paaseitjes: allemaal goddelijk! Dit keer maakte ik een witte variant die ook wel blondies worden genoemd. Lijk het je wat deze witte brownies met kokos? Lees dan vooral even verder voor het recept. 

Ik heb wel eens eerder blondies gemaakt, witte brownies dus, en ik moet zeggen dat ik zelf de donkere versie toch lekkerder vind. Witte blondies zijn anders van structuur en ook een stuk machtiger dan brownies van donkere chocolade. Begrijp me niet verkeerd; witte chocolade lust ik echt wel en deze witte brownies ook zeker wel, maar als ik mag kiezen dan toch de bruine versie.

Ingrediënten voor deze witte brownies met kokos:

400 gram witte chocolade
250 gram roomboter
125 gram (basterd)suiker
1 zakje vanillesuiker
200 gram bloem
50 gram geraspte kokos
4 eieren
snufje zout

Zo maak je de blondies met kokos:

1. Breek 300 gram witte chocolade en smelt dit samen met de boter langzaam, in een steekpannetje en laat een klein beetje afkoelen.

2. Hak de rest van de witte chocolade in kleine stukjes.

3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante (brownie)vorm met bakpapier.

4.  Meng de suiker, een snufje zout en de vanillesuiker door het gesmolten chocolade/boter mengsel.

5. Zeef de bloem boven het mengsel en roer samen met de kokosrasp goed door elkaar.

6. Roer nu 1 voor 1 de eieren erdoor tot je een smeuïg beslag hebt.

7. Meng nu de stukjes witte chocolade erdoor en giet het beslag dan in de bakvorm.

8. Bak de brownies in zo’n 30 minuten gaar en laat daarna afkoelen op een rooster.

9. Snijd in blokken en smullen maar!

En, ga jij voor deze witte brownies met kokos? Of houd je het liever bij het origineel? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie