Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

5x LKKRDR challenge

5x LKKRDR Challenge van Ekoplaza

Gisteren ging ik aan het eind van de middag richting Amsterdam-Noord (waar ik langgggg geleden geboren ben) voor de kick-off van de LKKRDR-chalenge van Ekoplaza. Een challenge waarbij de komende 5 weken een beroep wordt gedaan op mijn creativiteit. Nieuwsgierig? Lees dan vooral even verder.

Die kick-off begon in de fabriek van De Chocolatemakers en geloof me, dat is geen straf! Alleen die geur al bij binnenkomst… Enver heette ons welkom en legde gepassioneerd het reilen en zeilen van De Chocolatemakers uit, inclusief proeven uiteraard. Het bezoek werd afgerond met een rondleiding door de fabriek, waarbij we wel moesten beloven niet onze vingers in de grote machines met vloeibare chocolade te steken (iets met zelfbeheersing…). Daarna verplaatsten we ons een stukje verderop in de straat naar een super leuke plek waar allerlei hapjes, bereid met maximaal 5 ingrediënten, op ons stonden te wachten. Onder het genot van al dat lekkers volgde meer informatie over de challenge en ging ik tot slot met een tas vol goodies naar huis. Klaar voor de challenge!

Wat houdt de 5x LKKRDR challenge in?

Het is de bedoeling dat ik 5 weken lang, iedere week een recept bedenk, maak en deel met 5 ingrediënten. Niet zomaar 5 ingrediënten, maar minimaal 2 uit het pakket dat ik elke week ontvang van Ekoplaza. Van tevoren weet ik niet wat er in het pakket zit, dus het wordt  misschien best wat improviseren hier een daar. Dat pakket ontvang ik op woensdag en voor het eind van de week moet het recept klaar zijn. Gisteren ontving ik tijdens de kick-off het eerste pakket en daar ga ik vandaag mee aan de slag. Nieuwsgierig? Ik ook!

Wat zit er in het 5x LKKRDR pakket van deze week?

1. Kikkererwtenchips: chips gemaakt op basis van kikkererwten! Bomvol vezels en 30% minder verzadigd vet dan de gemiddelde aardappelchips. Ik ben benieuwd.

2. Amandelstart van Abbot Kinney’s: gemaakt van biologische Tuono amandelen met wel drie keer meer amandelen dan bij vele andere merken. En omdat deze amandelen van nature heel zoet zijn, is er geen suiker toegevoegd. Interessant!

3. Muesli: een zak vol biologische en voedzame granen om de dag mee te starten (bijvoorbeeld). De verpakking is volledig composteerbaar. Hoe tof is dat.

4. Kokoswater van Rebel Kitchen: alleen het uiterlijk van de fles is al geslaagd! Dit rauwe kokoswater wordt gemaakt van jonge kokosnoten uit de Filipijnen. En dat roze kleurtje? Dit komt door een puur natuurlijk oxidatieproces.

5. Blauwe bessen: deze komen uit het Spaanse Andalusië waar zo’n 300 mensen ervoor zorgen dat de biologische besjes direct van de struik in het bakje terecht komen. Puur handwerk dus!

Sparen voor food savers!

Wist je al dat je tijdens de LKKRDR weken kunt sparen voor korting op food savers? Wat dat zijn? Je kunt kiezen uit twee soorten: Bee’s Wraps en Food Huggers. Bee’s Wraps is een duurzaam alternatief voor alle meters plastic- en aluminiumfolie die we met z’n allen gebruiken. Bijkomend voordeel: geen geprutst meer met vershoudfolie dat aan elkaar kleeft waardoor je steeds opnieuw kunt beginnen. Bee’s Wrap is gemaakt van biologisch katoen en bijenwas, boomhars en jojoba-olie.

Food Huggers zijn handig voor het bewaren van aangesneden groente en fruit. De silicone vormpjes zijn BPA-vrij en zorgen ervoor dat die halve citroen of aangesneden komkommer langer vers blijven doordat ze de schil vervangen. En ze zijn uiteraard herbruikbaar: handig!

Van 16 mei 2018 tot en met 10 juli 2018 ontvang je al bij elke 10 euro aan boodschappen* een LKKRDR spaarzegel. Heb je in totaal 10 spaarzegels gespaard? Dan ontvang je direct korting bij aankoop van een Food Saver.  Want tijdens de LKKRDR weken maken we niet alleen zichtbaar wat onze producten onderscheidend biologisch maakt. We helpen je ook om je voedsel LKKRDR te houden, met LKKRDR food savers. Daarmee blijft voedsel langer vers en bespaar je plastic afval. En zo spaar je voor je flinke kortingen op die handige food savers. Lekker toch? (Bron: www.ekoplaza.nl)

Zoals ik al zei, ik ga zo de keuken in om het eerste recept van deze LKKRDR challenge te maken. Wat het wordt? Dat wordt vervolgd…
Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord