Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

the curry guy compleet foto

The Curry Guy Compleet | Dan Toombs

Eerder mocht ik al The Curry Guy Easy en The Curry Guy Veggie reviewen maar nu is er een prachtig verzamelboek verschenen: The Curry Guy Compleet. Het past wat mij betreft ook echt bij deze tijd van het jaar. Het staat ten slotte vol met verwarmende curry’s en andere heerlijke recepten die vallen onder de noemer ‘comfort food’. 

Dan Tooms, a.k.a. ‘The Curry Guy’, deelt in The Curry Guy Compleet meer dan 200 recepten uit de Indiase keuken. Dan heeft het bereiden van curry’s en tandoorigerechten de afgelopen jaren geperfectioneerd, zodat je voortaan het huis niet meer hoeft te verlaten om de lekkerste curry’s te eten. Met inmiddels drie bestsellers op zijn naam en meer dan 250.000 volgers zijn de recepten van Dan alom geliefd. The Curry Guy Compleet bevat meer dan 160 beproefde en een toegift van 50 nieuwe recepten ineen. Van voorgerechten, authentieke curry’s en tandoorimaaltijden tot streetfood, grillgerechten en chutneys die de Indiase keuken typeren. Natuurlijk ontbreken de klassiekers als tikka massala, vindaloo, lam rogan josh en saag paneer niet, en zijn er ruimschoots verrassende vegetarische en veganistische opties. Met uitleg over de smaakvolle en kruidige ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn, en de essentiële basisrecepten, heb je verder niets meer nodig om de Indiase keuken volledig onder knie te krijgen. (Bron: GoodCook)

Wat je kunt verwachten van The Curry Guy Compleet

The curry guy compleet omslagOm te beginnen heeft The Curry Guy Compleet een prachtig omslag waarmee je je gelijk in curry-sferen waant. Het boek telt het maar liefst 352 pagina’s. Uiteraard staat het zoals beloofd vol met heerlijke recepten, allemaal voorzien van prachtige foto’s. Na een inhoudsopgave en een voorwoord van Dan, vertelt hij nog iets over hoe je het boek gebruikt. Daarna starten de recepten die zijn onderverdeeld in de hoofdstukken Voorgerechten, Streetfood, Authentieke curry’s, Basisrecepten, Klassiekers, Karahi-, handi- en baltirecepten, Grillen, barbecueën en roosteren, Brood, rijst en bijgerechten en Chutney’s, tafelzuren en sauzenAchterin het boek vind je nog een informatie over de ingrediënten, online adressen en een handig register.

Over Dan Tooms

Dan Toombs startte in 2010 zijn blog The Curry Guy met als doel af en toe een recept te delen. Toen hij besloot een jaar lang alleen maar Indiaas te koken, werd zijn blog opgepikt door The Mirror en People Magazine. Sindsdien bereikt hij maandelijks ruim duizenden volgers en heeft hij meerdere bestsellers op zijn naam staan. Hieronder krijg je vast een sneak peek uit het nieuwste boek.

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Ook dit keer heb ik weer een mooi lijstje gemaakt en het was best lastig om er maar 10 te kiezen met zoveel lekkers:
1. Kip Pakora
2. Groentekebabs met rode linzen
3. Kathi met paneer
4. Mumbai tosti
5. Curry met gehaktballetjes uit Kashmir
6. Kip Keema Shimla Mirch
7. Kipcurry met mango
8. Lam Keema
9. Masala chips
10. Chana dal

Ben jij al in het bezit van de andere boeken van Dan Toombs? Dan nog steeds is dit boek een fijne aanvulling. Als je nog geen enkel boek van The Curry Guy hebt, dan is dit een mooie aanleiding om in ieder geval The Curry Guy Compleet aan te schaffen als je van curry’s houdt. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

One Comment

Geef een reactie