Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

januari 2019

Een terugblik op januari 2019

Het is alweer tijd voor de ‘wrap up’ van januari 2019, de eerste maand van dit jaar. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet is er weer een maand afgelopen. Vaak zonder echt stil te staan bij wat er die maand allemaal is gebeurd. Daarom deze maand ook weer een wrap up. Voor mezelf en voor wie het leuk vindt om te lezen. Wie weet komt er nog iets voorbij dat je gemist hebt of dat inspiratie biedt ?

Deze blogs werden het meest gelezen in januari 2019

Op Pukster.nl verschenen in januari in totaal 15 nieuwe blogartikelen. Altijd leuk om te zien: de vijf best gelezen blogs van januari, en daar zitten ook ‘oudjes’  tussen, op een rijtje.

1. Canadese appeltaart: ons favoriete appeltaart recept

2. Siciliaanse pasta met tonijn van Jamie Oliver

3. Trek in zalmsalade? Die maak je natuurlijk zelf met dit zalmsalade recept

4. Recept voor erwtensoep uit de Crock-Pot

5. Hallo herfst en hallo stoofpotjes tijd

Als je zeker wil zijn dat je niets mist; meld je aan voor de Pukster-nieuwsbrief en je vindt ze vanzelf (verzameld) in je mailbox.

Wat ik zelf heb gelezen in januari 2019

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. Ik zal me beperken tot de titels die ik ook echt gelezen heb. En daar zitten natuurlijk ook boeken tussen die ik heb gekocht of gekregen. Deze maand waren het er echter bar weinig.

Ik nam het boek Opgeruimd!: de manga van Yuko Uramoto mee nadat ik in rap tempo alle afleveringen van Marie Kondo op Netflix er doorheen had gejast.

Van Chantal van Gastel las ik de boeken Zwaar verguld, Ik wist het en Winter in New York en andere verhalen. Zwaar verguld las ik nog in de kerstvakantie. Niet heel boeiend maar prima voor een ‘verstand op nul’ boek. Ik wist het was het beste boek van de drie. En dat andere boek? Heel eerlijk? Ik heb alleen ‘Winter in New York’ gelezen. Tot zover Chantal van Gastel ;-).

Voor komende maand heb ik al een paar boeken gereserveerd. Voor thuis op de bank maar zeker ook een aantal om mee te nemen op wintersport. Heerlijk is dat om ’s avonds, rozig van het skiën, nog wat te lezen voordat je begint te gummienekken en (vroeg) naar bed gaat.

En verder…

In de eerste week van januari was ik zo vlak na de feestdagen nog een paar dagen vrij. Een mooi moment om plannen voor de zomervakantie te maken. Inmiddels is in ieder geval de eerste week geregeld: een toffe accommodatie in Frankrijk. Na een korte onderbreking zijn we nu weer druk aan het zoeken voor een invulling van de tweede vakantieweek.

Eenmaal weer aan het werk vulde de agenda zich vlot met afspraken op werk- en privégebied. Ik plande mijn trainingen in bij de sportschool, kookte en bakte het nodige en ging aan de slag met onze kledingkast, geïnspireerd door Marie Kondo. Terwijl de man een paar dagen aan het skiën was in Oostenrijk liet ik mijn opruimwoede de vrije loop. Heerlijk om zes grote vuilniszakken vol naar de vuilstort en kringloop te brengen. De komende tijd gaan meer kasten in huis eraan geloven.

In februari staat de wintersport op het programma (yes!) en kun je weer voldoende recepten en ander blogs tegemoet zien. De planning zit al aardig vol 😉

Kort samengevat was januari 2019 een drukke maar prima maand. Januari is voor ons meestal een maand waarin we toch iets opgelucht adem halen. Heerlijk weer back to normal. Hoe was jouw maand?

 

(Dit artikel bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord