Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Recept voor erwtensoep uit de Crock-Pot
erwtensoep uit de Crock-Pot

Recept voor erwtensoep uit de Crock-Pot

Afgelopen week maakte ik een flinke pan, of nou ja eigenlijk slowcooker, vol erwtensoep. En precies over die Crock-Pot kreeg ik de nodige vragen. Wat voor een ik heb bijvoorbeeld, of wat je er allemaal in kunt maken. Maar ook wat het recept is voor erwtensoep uit de Crock-Pot. Dat recept vind je hieronder. 

Ik heb mijn slowcooker al een tijdje en ben er nog steeds blij mee. Wat ik er allemaal mee maak? Stoofpotjes, soepen, pulled pork, stoofpeertjes… Je kunt er van alles mee maken met het grootste voordeel dat je ‘m ’s ochtends vult met de ingrediënten en er vervolgens weinig omkijken meer naar hebt. Boodschapje doen of de kinderen uit school halen? Geen probleem, de Crock-Pot pruttelt zachtjes verder. Ideaal!

A slow cooker, also known as a crock-pot (after a trademark owned by Sunbeam Products but sometimes used generically in Australia, South Africa, Canada, New Zealand, the United Kingdom and the United States), is a countertop electrical cooking appliance used to simmer at a lower temperature than other cooking methods, such as baking, boiling, and frying. This facilitates unattended cooking for many hours of dishes that would otherwise be boiled: pot roast, soups, stews and other dishes (including beverages, desserts and dips). A wide variety of dishes can be prepared in slow cookers, including ones typically made quickly, such as cocoa and bread. (Bron: Wikipedia)

Ingrediënten van deze erwtensoep uit de Crock-Pot:

erwtensoep uit de Crock-Pot500 gram spliterwten
1 knolselderij
1 grote ui
1 grote winterpeen
1 grote prei (of voorgesneden)
1 grote aardappel
2 schouderkarbonades
1 rookworst
3 takjes platte selderij
1 laurierblaadje
1,25 liter runderbouillon
scheutje kikoman sojasaus

Bereiding van erwtensoep uit de Crock-Pot:

1. Spoel de spliterwten even in een zeef onder de kraan en doe ze daarna in de slowcooker.

2. Leg de karbonades bovenop de spliterwten.

3. Schil en snipper de ui.

4. Schil de winterpeen en aardappel met de dunschiller snijd in kleine blokjes.

5. Doe de ui, wortel en aardappel in de Crock-Pot.

6. Maak de knolselderij schoon, snijd in blokjes en voeg toe.

7. Maak de prei schoon, snijd in halve dunne ringen en verdeel ze over de blokjes knolselderij in de Crock-Pot.

9. Hak de peterselie fijn en verdeel over de prei.

10. Leg het laurierblaadje in de slowcooker en giet de bouillon erbij.

11. Doe de deksel op de slowcooker en stel de Crock-Pot in op zo’n 6 (hoge stand) tot 8 uur (lage stand).

12. Haal een half uurtje voordat de soep klaar is de karbonades uit de pan, roer de soep even goed door en snijd het vlees in blokjes.

13. Snijd de rookworst in halve plakjes en haal het laurierblaadje uit de erwtensoep.

14. Houd je niet van grove snert? Dan is nu het moment om met de staafmixer de soep te pureren tot gewenste dikte.

15. Voeg de stukjes karbonade en plakjes rookworst toe, laat even meewarmen en breng de soep op smaak met wat kikoman sojasaus.

Heb je al een slowcooker? Top! Nog niet maar wil er nu wel een aanschaffen? Let er dan op dat je er een kiest met voldoende inhoud voor jouw gezinssituatie en met een timer. Die laatste zorgt ervoor dat als de timer is afgelopen hij overschakelt op warmhoudstand. Ik heb deze >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie