Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Eet als een expert: I'm a foodie

Eet als een expert | I’m a foodie

Zie jij soms door de bomen het bos niet meer als het gaat om gezonde voeding? Het ene moment is brood gezond en het andere moment krijg je er een broodbuik van. En zo gaat dat eigenlijk aan de lopende band met tal van voedingsmiddelen en -adviezen. Eet als een expert legt op een eenvoudige manier uit wat volgens de wetenschap gezonde voeding is. 

Eet als een expert is geschreven door Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit van I’m a foodie.  I’m a foodie is een online platform dat wordt beheerd door een team van diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers. Samen analyseren ze  trends en hypes op voedingsgebied en vertalen dit naar haalbare adviezen en recepten. Ik las het boek en ben aangenaam verrast.

Over Eet als een expert

Het 175 pagina’s tellende boek heeft de hoofdstukken Eet als een expert, Ontbijt, Lunch, Tussendoortjes, Drinken en Avondmaaltijd. Achter het boek vind je behalve een weekplanner een handig trefwoordenregister en receptenregister zodat je snel terugvindt wat je zoekt. In ieder hoofdstuk worden adviezen gegeven met een gedegen uitleg over de feiten waarop deze adviezen gebaseerd zijn. Ook geeft ieder hoofdstuk maaltijdinspiratie met bijbehorende recepten. Het geheel zorgt ervoor dat je de voedingsadviezen van Eet als een expert direct in de praktijk kunt brengen.

De recepten uit Eet als een expert

Hoewel dit boek niet direct een kookboek is bevat het zeker 150 recepten die je eenvoudig kunt maken. Zeker als je zelf niet zo goed weet waar te beginnen kun je met de recepten uit dit boek gelijk goed van start. Je kunt denken aan ideeën  voor gezonde en voedzame ontbijtjes van een eenvoudige pap tot bananenmuffins en alles daartussen. Tips hoe je je brood of cracker gezond belegd en suggesties voor lunch-to-go komen ook aan bod. Samengevat kun je met dit boek weloverwogen keuzes maken als het om gezonde voeding gaat.

Ik vind Eet als een expert een aanwinst tussen alle food boeken die allemaal net even iets anders adviseren. Als je van feiten houdt die je direct in de praktijk kunt brengen, dan is dit boek echt iets voor jou. 

Titel: Eet als een expert
Auteur: I’m a foodie
Prijs: € 19,99

Koop bij bol.com

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord