Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Hallo herfst en hallo stoofpotjes tijd
stoofpotjes recepten

Hallo herfst en hallo stoofpotjes tijd

Vandaag begint officieel de herfst. Het seizoen dat we hopelijk beginnen met nog lekker veel zomerse dagen, voordat we omschakelen naar warme kleding. Het heeft ook wel weer iets fijns; kaarsjes aan, met een dekentje op de bank, grote potten thee én het is het seizoen voor stoofpotjes. Comfort food bij uitstek. Ik zocht een aantal lekkere recepten bij elkaar!

Stoofpotjes maak ik zelf vaak met hulp van de Crock-Pot. Daar stop ik ’s ochtends alle ingrediënten in en tegen etenstijd is het stoofpotje klaar om op te eten. In de uren daartussen worden de ingrediënten heel langzaam gegaard, zonder dat je continue hoeft te kijken of het goed gaat. Perfect dus als je nog meer te doen hebt die dag, of nog even de deur uit moet.

Stoofpotjes tijd! Check deze zes recepten:

1. Weet niet wat jij doet maar ik zet dit recept voor tagliatelle met Italiaans stoofvlees sowieso op mijn te-maken-lijstje. Lekker voor een luie zondag.

2. Om nog een beetje het vakantiegevoel vast te houden nu het herfst is: een Portugees stoofpotje uit Alentejo. Risico bestaat dat je dan direct weer terugverlangt naar Portugal maar dat moet je dan maar voor lief nemen 😉

3. Een vegetarisch stoofpotje; kan dat? Jazeker! Check dit recept voor een vegetarisch stoofpotje met champignons en worteltjes bijvoorbeeld. Voordeel: snel klaar.

4. Een klassiek stoofpotje mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Uiteraard met ingrediënten als stoofvlees, rode wijn en wortelen.

5. Deze Marrokaanse runderstoof met pompoen ziet er ook al zo lekker uit. En als stoofpotjes nog niet herfsterig genoeg van zichzelf zijn dan maakt de toevoeging van pompoen dat helemaal goed.

6. Dit stoofpotje met bier en paddestoelen is lekker met (verse) tagliatelle, maar kan ook heel goed met aardappels of aardappelpuree worden gecombineerd natuurlijk.

En als je dan toch lekker bezig bent met ‘slow cooking’ is een grote pan stoofperen ook geen gek idee toch? Combineert ook prima met een van deze stoofpotjes. Welk recept lijkt jou het lekkerst? 

 

koken & tafelen algemeen

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie