Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

seizoensgroenten in april

Seizoensgroenten in april: deze recepten maak je nu

Het is alweer tijd voor een lijstje met seizoensgroenten in april. Zo weet je ook deze maand weer precies welke thuishoren in april. Want wist jij precies wat er van oorsprong nu geoogst kan worden? Ik niet. Kijk je mee naar het lijstje seizoensgroenten in april? 

En net als vorige maand, heb ik ook deze maand gelijk weer op basis van het lijstje seizoensgroenten in april, een aantal lekkere recepten bij elkaar gezocht. Hoop dat er wat lekkers voor je tussenzit.

Seizoensgroenten in april

Nieuwsgierig wat nu precies de seizoensgroenten zijn die in april thuishoren? Daar gaan we: aardappelen, andijvie, asperges, bloemkool, bleekselderij, paddenstoelen, prei, raap, raapstelen, radijs, rode biet, spinazie, uien en witlof. Keuze genoeg toch?

Deze recepten maak je in april

1. Hopelijk brengt april een heleboel mooie lentedagen met zich mee. Van die dagen waarop je zo lang mogelijk buiten wil blijven om van het zonnetje te genieten in een beschut hoekje in de tuin. Deze goed gevulde aardappelsalade kun je van tevoren al klaar maken en lekker in de tuin opeten.

2. Nog zo’n lekker lenterecept: bleekselderij salade! Stukje vis of vlees erbij, een stokbroodje met een smeerseltje… Heerlijk! Wij eten deze salade bijna wekelijks en iedereen vindt het lekker, inclusief de broers.

3. Bietjesstamp komt hier met regelmaat op tafel. Meestal met een gesnipperd uitje, uitgebakken spekreepjes en wat tafelzuur en piccalilly. Deze vegetarische versie met shoarma en rode ui maakte ik laatst en is ook een aanrader.

De seizoensgroenten in april bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

marley spoon

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie