Op koude dagen in de herfst of winter, vind ik een soepje op z’n tijd heerlijk. Soms een licht soepje en soms een goed gevulde maaltijdsoep. Deze linzensoep met tomaat, groenten en worst valt in de laatste categorie. Niet alleen goed gevuld, maar ook rijk van smaak. Check het recept!
Als je dol bent op een lekker soepje op z’n tijd, kijk dan ook eens naar het recept voor noodlesoep met kip, paksoi, taugé en kokosmelk of misschien vind je homemade Chinese tomatensoep lekker. Hier vind je nog meer lekkere soeprecepten waarmee je even vooruit kunt >>
Dit heb je nodig:
1 grote ui, gesnipperd
1 courgette, in blokjes
1 winterpeen (middelgroot), in blokjes
1 liter groentenbouillon
1 blik polpa (400 gram, mutti)
1 teentje knoflook
1 laurierblaadje
400 gram linzen, uit blik of zak (uitgelekt)
1 rookworst, in plakjes
15 gram krulpeterselie, fijngehakt
tabasco
olijfolie
Zo maak je deze linzensoep met tomaat, groenten en worst:
1. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin de ui een paar minuten.
2. Voeg dan de winterpeen en courgette toe, knijp het teentje knoflook boven de pan uit en bak het geheel een minuut of vijf.
3. Voeg dan de polpa, groentenbouillon en het laurierblaadje toe en laat zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
4. Voeg dan de linzen en rookworst toe en laat nog een minuut of vijf meewarmen.
5. Breng de linzensoep op smaak met wat tabasco en eventueel zout en verwijder het laurierblaadje.
6. Schep de soep in kommen, bestrooi met wat peterselie en eet lekker!
En, ga jij deze linzensoep een keer maken? Laat je me dan weten wat je ervan vindt? Vind ik leuk.