Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Bietjesstamp met vega shoarma en rode ui
bietjesstamp met vega shoarma en rode ui

Bietjesstamp met vega shoarma en rode ui

Wij eten regelmatig bietjesstamp. Lekker met wat uitgebakken spekreepjes, een gesnipperd sjalotje, scheutje appelciderazijn en peper en zout. En dan op het bord een schepje piccalilly erbij en wat zilveruitjes en augurk. Heerlijk! Dit keer deed ik het net even anders en maakt ik bietjesstamp met vega shoarma en rode ui. Ook lekker!

Wist jij dat rode bieten de doorbloeding van de hersenen verbeteren, de bloeddruk verlagen, insuline-afgifte verminderen, sportprestaties verhogen, ontstekingen tegengaan en beschermen tegen hart- en vaatzieken?

Ingrediënten van deze bietjesstamp met vega shoarma en rode ui:

600 gram kruimige aardappels
600 gram gekookte bieten (geraspt of in blokjes)
2 eetlepels olijfolie
350 gram vegetarische shoarma (Vivera)
1 eetlepel boter
scheutje melk
1 rode ui (fijngesnipperd)
1 bosje dille (gehakt)

Bereiding van deze bietjesstamppot:

1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken, breng aan de kook voor zo’n 15-20 minuten tot ze gaar zijn.

2. Verwarm ondertussen in een pan de bietjes terwijl je ze regelmatig omschept.

3. Doe de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vega shoarma.

4. Giet de aardappels af en stamp ze met een scheutje melk en de boter.

5. Meng met de bietjes, rode ui (houd 1/3 achter) en de helft van de dille.

6. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over vier borden.

7. Leg de shoarma ernaast en bestrooi met de achtergehouden rode ui en dille.

8. Lekker met een schepje piccalilly! Eet smakelijk 😉

En jij, lust jij graag rode bietjesstamp? Of eet je ze liever in een salade of juist liever helemaal niet? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

2 Comments

Geef een reactie