Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Pinspiratie: 6x oranje drankjes voor Koningsdag. Proost!
Koningsdag oranje drankjes

Pinspiratie: 6x oranje drankjes voor Koningsdag. Proost!

Daar moet op gedronken worden hi ha ho… Koningsdag en drankjes horen bij elkaar en oranje mag sowieso niet ontbreken. Met dat gegeven struinde ik Pinterest af en vond zes oranje drankjes om zelf te maken op Koningsdag. Kijk je mee? 

Koningsdag, eerder Prinsessedag en Koninginnedag, is een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere van het staatshoofd. In alle delen van het Koninkrijk geldt dit voor de meeste werknemers als vrije dag en wordt het gevierd met verschillende festiviteiten, waaronder de vrijmarkten en het dragen van oranje kleding. Traditioneel brengt de vorst op deze dag ook een ceremonieel bezoek aan een of meer gemeenten van het land. 2013 was het laatste jaar waarin de feestdag op 30 april gevierd werd als Koninginnedag. Sinds 2014 heet de dag Koningsdag en wordt hij gehouden op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander. (Bron: Wikipedia)

Zes keer oranje drankjes voor Koningsdag

1. We beginnen met een onschuldig drankje waar ook de allerkleinsten van kunnen meegenieten: sparkling orange lemonade. Zo zie je maar dat een glas limonade er ook heel feestelijk uit kan zien.

2. Dit drankje ziet er ook super lekker uit. Het is een orange creamsicle cocktail en volgens het recept vrij eenvoudig te maken.

3. Ok een bloedsinaasappel is niet helemaal oranje maar hé, het is en blijft een sinaasappel toch? En dit drank ziet er toch gewoon heerlijk uit? Het is een blood orange elderflower gin cocktail.

4. Deze strawberry screwdriver is, anders dan de naam zou doen vermoeden, hartstikke oranje en daarom ook weer zeer geschikt voor Koningsdag.

5. Hoewel de mojito-hype een beetje achter ons ligt lijkt deze versie me heel prima voor de gelegenheid: een blood orange mojito!

6. Om Koningsdag gezond mee te beginnen of af te sluiten mag dit recept voor een healthy pineapple smoothie with banana niet ontbreken.

Ga jij dit jaar zelf aan de slag met oranje drankjes voor Koningsdag? En zo ja, welke lijkt je het allerlekkerst? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie