Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Toetjesbijbel foto

De Toetjesbijbel | Rugter van den Broek

Heb je enig idee hoe fijn het is om de Toetjesbijbel te ontvangen? Heel fijn! Hoewel ik zelden een toetje eet, maak ik er wel altijd werk van als er eters op visite komen. Nu kende ik al wat ‘kookbijbels’ en heb ik eerder al de BorrelbijbelStoofbijbelKoolhydraatarme bijbel en de Ovenbijbel mogen reviewen. Die dingen zijn gewoon geniaal als het gaat om een fijne bundel met recepten uit eenzelfde categorie. Een nadeel; er staan vaak zoveel lekkere recepten in dat keuzestress wel een dingetje kan zijn. 

Wie kijkt er tijdens het avondeten niet uit naar het toetje? In Toetjesbijbel vind je de allerlekkerste toetjesrecepten. Van toetjes met uit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franke klassiekers tot toetjes van over de hele wereld. Denk aan stoofpeerbeignets en sticky toffee cake met butterscotchsaus of aan slagroom- en rum-rozijnenvla. En van crêpres sujetten en crema Catalana tot aan gegrilde ananas met romige hangop en kokoskruimels. Met dit boek wordt elk toetje een feest! (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van de Toetjesbijbel:

Toetjesbijbel omslagIn deze nieuwe bijbel vind je maar liefst (ruim) 300 toetjesrecepten! Overzichtelijk onderverdeeld in de categorieën Sauzen, Vla en yoghurt, Oud-Hollandsch, Pudding, Fruit, In glaasjes, IJs, Frans, Italiaans, Internationaal, Taarten en Op een bordje. Voor je deze recepten vindt,  kom je eerst nog een voorwoord van Rutger tegen, een hoofdstuk Voordat je begint en info over basisingrediënten. Als je door alle heerlijkheden heen bent gebladerd vind je tot slot  achterin het boek nog een dankwoord en een handige receptenindex. Niet alle recepten zijn voorzien van een foto, maar je vindt voldoende mooie foto’s waarvan het water je direct in de mond loopt.

Over Rutger van den Broek

Rutger was de winnaar van de allereerste editie van Heel Holland Bakt. Ondertussen heeft hij al een paar mooie boeken uitgebracht zoals Het hartige bakboek, Rutger bakt, Rutger bakt feestelijk, Cakes en Het makkelijke bakboek. En van de Bakbijbel en Koekjesbijbel, die ook van Rutgers zijn hand komen, zijn inmiddels meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Ik mocht eerder (heel vervelend… NOT) ook al Rutger Bakt, de 100 allerbeste recepten en De Bakatlas reviewen. O en check zeker ook eens zijn blog: Rutgerbakt.nl

Mijn favorieten uit de Toetjesbijbel:

Het kostte dit keer meer moeite dan gemiddeld het geval is om een keuze te maken, maar ik heb uit de ruim 300 recepten toch 10 favorieten geselecteerd die op mijn te-maken-lijstje gaan:

1. Bitterkoekjespudding
2. Kokoscrumble met mango en ananas
3. Schwarzwälder Kirschtorte in een glaasje
4. Stroopwafeltoetjes
5. Bananentoetjes
6. Chocolademoelleux met witte chocolade
7. Tiramisu met witte chocolade en frambozen
8. Perzik cobbler
9. Smeuïge chocolade-hazelnoottaart
10. Amandelfinancier met lemoncurd, basilicumijs en zomerfruit

De eerstvolgende ‘eters’ zouden zomaar eens een van deze recepten voor hun neus kunnen krijgen. En, ga jij de Toetjesbijbel in huis halen en aan de slag met al die goddelijke recepten? Mocht je nog meer kookboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie