Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Rutger bakt de 100 beste recepten foto

Rutger bakt de 100 allerbeste recepten

Hoe fijn als je best wel heel graag de boeken van Rutger van den Broek in de kast hebt staan en zijn nieuwe bakboek dan op de deurmat ploft… Heel fijn! Rutger bakt de 100 allerbeste recepten is het allernieuwste boek van Rutger die ooit het allereerste seizoen van ‘Heel Holland Bakt’ won. En ik mocht het boek reviewen. Lees je mee?

Na 8 bakboeken en een succesvol bakblog met inmiddels meer dan 700 recepten, bundelt Rutger van den Broek in Rutger bakt de 100 allerbeste recepten zijn lekkerste en meest gebakken taarten, koekjes, cakes, gebakjes, broodjes en desserts. Wanneer een recept daaronder valt? Sommige recepten scoren goed op Rutgerbakt.nl, anderen komen aan de lopende band voorbij op social media en weer andere recepten zijn Rutgers ultieme persoonlijke favorieten: ‘Hoe vaak de brownies, boterkoek, Zeeuwse bolussen en flammkuchen hier al uit de oven zijn gekomen… Of hoe vaak ik met mijn vriend geniet van zelfgemaakte panna cotta of mijn beroemde aardbeien tiramisu meeneem naar etentjes… De tel ben ik inmiddels kwijtgeraakt.’ (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Rutger bakt de 100 allerbeste recepten

Rutger bakt de 100 allerbeste recepten omslagRutger bakt de 100 allerbeste recepten telt 287 pagina’s die gevuld zijn met stuk voor stuk goddelijke recepten, steeds voorzien van mooie foto’s waarvan het water je in de mond loopt en je serieus last krijgt van keuzestress. Na een handige inhoudsopgave en een voorwoord vind je eerst nog wat handig info en tips voor je aan de bak gaat. Daarna tref je alle bakrecepten aan, onverdeeld in de hoofdstukken Koekjes, Taarten, Cakes, Desserts, Gebak(jes), Brood en Hartig. Achterin het boek vind je nog een aantal basisrecepten, een overzicht van basisingrediënten, een dankwoord en een handig register.

Wil je kans maken op een waardebon ter waarde van €300,- van Baktotaal Bouwhuis? Maak dan één van de recepten uit dit nieuwe boek van Rutger, maak er een foto van en deel deze op social media met de hashtags #rutgers100allerbeste #baktotaalhuis en #carreraculinair. 

Over Rutger van den Broek

Zoals ik al eerder zei, was Rutger de winnaar van de allereerste editie van Heel Holland Bakt. Niet zo gek, want als kind klom hij al graag op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Ondertussen heeft hij al een paar mooie boeken uitgebracht zoals Het hartige bakboek, Rutger bakt, Rutger bak feestelijk, Cakes en Het makkelijke bakboek. En van de Bakbijbel en Koekjesbijbel, die ook van Rutger zijn hand komen, zijn inmiddels meer dan 70.000 exemplaren verkocht. O en check zeker ook eens zijn blog: RutgerBakt.nl

Rutger bakt de 100 allerbeste recepten banner

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal 10 recepten waar ik gelijk mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Vaak zijn dat in verhouding veel bakrecepten. Maar ja, het mag voor zich spreken dat het deze keer om een lijstje gaat met alleen maar bakrecepten:
1. Kokosbollen met bitterkoekjes
2. Appel-kruimel-plaatcake
3. Ricottacake met blauwe bessen
4. Cranberrycake met witte chocolade
5. Chocolademoelleux met sinaasappel
6. Ricottapancakes met citroen
7. Appel-kersen cobbler
8. Zeeuwse bolussen
9. Spiraalbroodjes met geitenkaas en rode ui
10. Empanada’s

Mocht je zelf graag bakken of iemand kennen die graag bakt en bijna jarig is: dit boek is een dikke aanrader! Word jij, net als ik, ook blij van dit soort mooie boeken?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord