Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Pinspiratie: 6x winterse salades
Andijvie salade met vega shoarma

Pinspiratie: 6x winterse salades

Ik ben dol op salades en dan ook gewoon het hele jaar door. Jij ook of eet jij vooral in de zomer salades? Met de feestdagen achter ons en rekening houdend met het winterseizoen, ging ik op zoek naar recepten voor winterse salades. Kijk je mee? 

Salades zijn fijn om verschillende redenen. Vaak komt er geen pan (en dus geen koken) aan te pas, je kunt ze vaak van tevoren klaarmaken, ze bevatten allerlei verschillende smaak- en voedingsstoffen en bovenal: salades zijn lekker! Ik eet ook nog wel eens salade als lunch. Veel lekkerder dan een boterham vind ik.

6x winterse salades

1. We beginnen met deze ‘warme winter salade’ van Rens Kroes. Een lekkere voedzame salade met onder andere pompoen, boerenkool en pecannoten.

2. Deze ‘hippe rode kool salade met bietjes en walnoten’ ziet er prachtig en kleurrijk uit. En ik denk zomaar dat het ook een super lekkere winterse salade is.

3. De naam ‘winter rainbow panzanella’ doet deze salade wel eer aan. Een regenboog aan kleuren is terug te vinden in deze salade van Sarah Britton’s (My New Roots).

4. Lofsalade eten wij hier thuis het hele jaar door maar deze versie met mandarijn, ananas, kerrie en kaas hebben we nog nooit geprobeerd. Binnenkort maar eens maken dus!

5. Deze winterse salade met spinazie, appel, gorgonzola en gesuikerde walnoten lijkt me echt super lekker. Ok, behalve de gorgonzola dan maar die vervang ik gewoon door zachte geitenkaas bijvoorbeeld.

6. Spruitjessalade met appel en spekjes… waarom niet!? Ik heb nog nooit op deze manier spruitjes gegeten maar ik kan me de smaakcombinatie zo voorstellen en die lijkt me helemaal niet verkeerd.

En, welke van deze winterse salades lijkt jou het allerlekkerst? Kijk voor nog meer salade recepten hier >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie