Een frittata is zeer geschikt voor dagen waar je geen tijd hebt om boodschappen te doen. Zorg dat je altijd eieren en wat groenten en in de diepvries hebt en met wat restjes vleeswaren of spekreepjes draai je snel een frittata in elkaar. Dit keer kocht ik echter ‘met voorbedachten rade’ ingrediënten met als resultaat dit recept voor frittata met gegratineerde geitenkaas. En die was erg lekker!
Wie in het Pukster ‘archief’ zoekt komt nog een recept voor frittata tegen. Is nog een recept dan niet wat overbodig? Nou nee hoor, want deze versie is toch echt weer anders. En ach, dan heb je iets te kiezen en dat is altijd fijn toch?
Ingrediënten van dit recept voor frittata:
10 eieren
250 gram snoeptomaatjes
100 gram spekreepjes
1 rode ui
1 gele paprika
100 gram zachte geitenkaas
100 gram doperwten (diepvries)
200 gram rösti (diepvries)
peper
zout
Bereiding van dit recept voor frittata:
1. Kluts de eieren los met wat peper en zout.
2. Snipper de rode ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
3. Bak de spekreepjes zo’n 5 minuten en voeg dan de ui, paprikablokjes en rösti toe en bak mee.
4. Snijd ondertussen de snoeptomaatjes in vieren.
5. Verwarm de grill van de oven voor op 200 graden.
6. Als het ui-mengsel lichtbruin kleurt, voeg dan de doperwten toe en roer nog even om.
7. Voeg de snoeptomaatjes toe en roer weer even om.
8. Draai het vuur laag en voeg de eieren toe.
9. Meng kort alles door elkaar en laat dan rusten.
10. Verkruimel de geitenkaas over het eimengsel.
11. Leg een spatdeksel, afgedekt met wat keukenpapier op de pan. Zo blijf een deel van de warmte in de pan maar kan het vocht wel weg.
12. Zodra het mengsel voldoende gestold is kan de pan, zonder spatdeksel, kort de oven in zodat de geitenkaas mooi kan gratineren.
Zorg dat je altijd iets van een afbak stokbroodje in huis hebt en je hebt snel een complete maaltijd op tafel staan. Ik maakte er nog een salade bij en we hebben met z’n vieren heerlijk gegeten. Ga jij aan de slag met dit recept voor frittata?