Liefde voor risotto en garnalen? Dan combineer je toch gewoon het beste van twee werelden… Ik kreeg deze week foodpost; een doos vol Urtekram producten waaronder een zak risotto. De broers zijn dol op risotto én op garnalen dus fixte ik een pan risotto met garnalen. Het recept schreef ik gelijk maar uit. Voor mezelf en voor wie nog meer dol is op risotto.
Mocht je wel van risotto houden maar niet van garnalen dan heb ik nog een fijn recept voor je: risotto met groenten en kip. Ook die fietst er hier thuis wel in. Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar ik vind risotto echt comfort food bij uitstek. En ook wel fijn dat je maar één pan nodig hebt voor dit lekkere goedje.
Ingrediënten van deze risotto met garnalen:
1 ui
2 eetlepels olijfolie
250 gram risottorijst (ik gebruikte risottorijst van Urtekram)
1 tablet kippenbouillon
800 ml kokend water
100 ml droge witte wijn
1 citroen (biologisch, schoongeboend)
250 gram diepvries gepelde rauwe garnalen (ontdooid)
25 gram verse peterselie
Bereiding van deze risotto met garnalen:
1. Snipper de ui.
2. Los het bouillonblokje op in het kokende water.
3. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 4 minuten.
4. Voeg de risottorijst toe en fruit 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn.
5. Voeg de wijn toe aan de risotto en roer tot deze is opgenomen.
6. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
7. Voeg weer een scheut toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt zo’n 20 minuten.
8. Rasp ondertussen de schil van de citroen.
9. Voeg na een kwartiertje de garnalen toe aan de risotto en kook nog 3-4 minuten zachtjes door. Roer regelmatig.
10. Snijd de peterselie fijn en meng met het citroenrasp door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Heb jij een favoriet risotto recept? Ik hoor het graag. Laat je een reactie achter hieronder?
One Comment
Pingback:
15 juli 2018 at 20:57