Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Strooigoed

Strooigoed | Anne-Marij de Koning

Soms komt er zo’n leuk boek voorbij in je timeline op Instagram dat je geen moment twijfelt en gelijk naar Bol.com gaat om het te bestellen. Zo ging dat dus ook met Strooigoed van Anne-Marij de Koning en de volgende dag had ik dit leuke boekje in mijn bezit. Afgelopen weekend kroop ik er met een dekentje en beker thee mee op de bank om lekker door te bladeren. 

“Dit boek brengt je helemaal in de sfeer voor de sinterklaasperiode en geeft je een kleine toegift naar Kerst met enkele recepten voor geglazuurde kerstkransjes en een huisje van gingerbread. Kortom, genoeg inspiratie om je familie en vrienden tijdens de gezellige decembermaand – maar ook de rest van het jaar – te verrassen!” Aldus Anne-Marij de Koning

Wat je kunt verwachten van Strooigoed:

Anne-Marij de Koning is eigenaar van De Keuken van de Koning in Hilversum waar ze het hele jaar door de lekkerste dingen bakt. In Strooigoed heeft ze allerlei heerlijke recepten voor de decembermaand gebundeld. De recepten zijn onderverdeeld in de hoofdstukken Traditie, Specials en Kerst en worden vooraf gegaan door een overzicht van basisingrediënten en keukengerei. Achterin het boek vind je een register om het zoeken naar het juiste recept makkelijk te maken. Alle recepten zijn voorzien van sprekende foto’s zodat je weet hoe het eindresultaat hoort te zijn.

Wat ik vind van Strooigoed:

Ik ben blij met deze toevoeging aan mijn verzameling kookboeken. En niet alleen omdat het omslag zo leuk is 😉 Hoewel het een klein boekje is, bevat het alle klassieke recepten voor de sinterklaasperiode. Daar word bakgrage ik dus vrolijk van. Welke recepten ik zeker ga proberen? Hoe dan ook ga ik dit jaar zelf gevuld speculaas maken. Als mijn vader nog had geleefd had ik hem zeker blij kunnen maken met homemade borstplaat. Misschien gewoon uit jeugdsentiment ook maar eens maken. Taaitaai uit de supermarkt is meestal niet geschikt voor grote broer vanwege de aanwezigheid van sporen van pinda. Ook maar eens zelf maken dus. Hoewel die bankettaart met amandelspijs, vanillecrème en kersen er ook verdraaid goed uitziet… Gevalletje keuzestress dus haha. Hoe dan ook: voldoende lekkers dus!

Hoewel we nog in oktober leven staat Sinterklaas in no time voor de deur (letterlijk en figuurlijk). Als jij net als ik aan de slag wilt met de recepten uit dit boekje dan is dit dus een prima periode om het te kopen. 

Titel: Strooigoed
Auteur: Anne-Marij de Koning
Prijs: € 9,95

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

2 Comments

Geef een reactie