Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Quiche met ham, prei en geitenkaas
Quiche met ham, prei en geitenkaas foto

Quiche met ham, prei en geitenkaas

Zin in comfort food? Dan is deze hartige taart een heel goed idee (al zeg ik het zelf). Staat echt supersnel in de oven en terwijl de oven de quiche met ham, prei en geitenkaas voor je afmaakt, kun je op je gemak de tafel dekken en nog een salade in elkaar draaien. Daarna is het alleen nog maar genieten van je bordje homemade comfort food. 

Krijg je eters? Dan maak je toch gewoon twee verschillende quiches! Bijvoorbeeld een quiche met zalm en spinazie of quiche met kip, courgette, tomaatjes en kaas. Of maak een hartige taart met broccoli, prei en spekof (ook lekker) een hartige plaattaart met tomaatjes, pesto en spek.

Ingrediënten:

1 rol taart-/quichedeeg (Tante Fanny)
150 gram prei in dunne ringetjes
150 gram hamreepjes
4 eieren
150 ml (demi) crème fraîche
100 gram zachte geitenkaas
peper en zout

Zo maak je deze quiche met ham, prei en geitenkaas:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Rol het deeg uit en til het, met bakpapier, in een (quiche)vorm en gebruik het overhangende deeg om de rand te verdikken.

3. Klop de eieren samen met de crème fraîche en wat peper en zout los.

4. Voeg dan hamreepjes en prei toe en meng nog even goed door elkaar.

5. Verdeel het ei-mengsel over de deegbodem.

6. Verkruimel de geitenkaas boven de quiche, zet ‘m dan in de oven en bak in zo’n 35-40 minuten gaar.

Smullen hoor! Zet er nog een frisse groene salade of wat rauwkost bij op tafel en je hoort niemand klagen denk ik zomaar. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie