Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

quiche met zalm en spinazie foto

Quiche met zalm en spinazie

Quiche of hartige taart komt hier niet heel vaak op tafel maar zo heel af en toe is het een heerlijk portie comfort food. Deze quiche met zalm en spinazie maakte ik laatst, tegelijk met een hartige taart met broccoli, prei en spek. Samen zijn ze perfect als je eters krijgt óf om vooruit te koken, zodat je ook de dag erna nog een lekkere maaltijd hebt: lunch of diner. 

Als het om hartige taarten en quiches gaat, bespaar ik mezelf altijd de moeite om zelf deeg te maken. Waarom zou je ook als Tante Fanny heerlijke kant-en-klare degen maakt…(#nospon). Ook nu maakte ik hier weer dankbaar gebruik van. Je vindt hier trouwens al de nodige recepten die je zo uit je mouw schudt dankzij deze deeghack. Wat dacht je van snelle Apfelstrudel of een Oosterse vegetarische strudel?

Dit heb je nodig:

4 eieren
150 ml slagroom
400 gram spinazie (fijngehakt, ontdooid en uitgelekt)
50 gram prei, in dunne halve ringetjes
300 gram verse zalmfilet, in blokjes
50 gram geraspte belegen kaas
1 rol quiche- en taartdeeg (Tante Fanny)
peper en zout

Zo maak je deze quiche met zalm en spinazie:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

2. Kluts in een kom de eieren met de slagroom tot een luchtig geheel.

3. Meng de geraspte kaas door het eimengsel en breng op smaak met peper en zout.

4. Rol het deeg uit en leg in een quichevorm. Duw de randen goed tegen de zijkant van de vorm, zodat je een mooi strakke vorm krijgt en vouw het deeg dat overhangt om tot een ‘kraag’.

5. Leg tweederde van de zalmblokjes op de bodem van het deeg in de vorm.

6. Meng nu de spinazie, prei en het ei-mengsel door elkaar en schenk over de zalm in de vorm.

7. Verdeel de rest van de zalmblokjes over de quiche.

8. Bak de quiche in zo’n 30 minuten gaar en goudbruin.

Houd jij van hartige taarten en quiches? En maak je dan zelf het deeg of kies je ook voor kant-en-klare degen? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een reactie