Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Hartige taart met broccoli, prei en spek
hartige taart met broccoli, prei en spek foto

Hartige taart met broccoli, prei en spek

Liefde voor de degen van Tante Fanny hoor! Ik gebruik het graag en vaak. In de zomer is het deeg voor Flammkuchen populair als hapje tijdens de aanloop naar een BBQ-avond of als zoete versie juist als dessert om de maaltijd mee af te ronden. Het bladerdeeg is ook fantastisch voor allerlei baksels zoals Apfelstrudel bijvoorbeeld. Dit keer maakte ik een hartige taart met broccoli, prei en spek. Heerlijk! 

Ik noemde net al even de Flammkuchen en ik kan me zo voorstellen dat je wil weten wat voor versies ik dan maak. Check het recept voor Flammkuchen met spek en ui, met tonijn of met gerookte zalm en rucola dus snel. De zoete Flammkuchen met roomkaas/witte chocolade spread en aardbeien is er een uit de categorie ‘plak maar op je heupen’ maar is wel fantastisch als afsluiter na een gezellige maaltijd of BBQ.

Dit heb je nodig:

4 eieren
200 ml creme fraiche
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
200 gram prei, in dunne halve ringetjes
150 gram spekreepjes
peper en zout
100 gram geraspte belegen of oude kaas
1 rol quiche- en taartdeeg (Tante Fanny)

Zo maak je deze hartige taart met broccoli, prei en spek:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

2. Bak de spekreepjes in een koekenpan licht krokant.

3. Kluts in een kom de eieren en meng met de crème fraîche tot een luchtig geheel.

4. Meng de geraspte kaas door het eimengsel en breng op smaak met peper en eventueel wat zout (denk eraan dat de spek en kaas al zout zijn).

5. Kook ondertussen de broccoli in zo’n 4 minuten beetgaar, giet af en zet even apart.

6. Rol het deeg uit en leg in een quichevorm of springvorm. Duw de randen goed tegen de zijkant van de vorm, zodat je een mooi strakke vorm krijgt. Hangt er deeg over de vorm? Vouw het om en maak er met je vingers eventueel een patroon in terwijl je vouwt.

7. Voeg nu het eimengsel, de spekjes en de groenten samen, meng even door elkaar en giet in de vorm.

8. Bak de hartige taart in zo’n 30 minuten gaar en goudbruin.

Deze hartige taart met broccoli, prei en spek is niet alleen super lekker, hij is ook vrij machtig. Zet er nog een lekkere frisse salade bij op tafel en je maaltijd is compleet. Enjoy!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie