Langzaam maar zeker komt het zomerfruit weer in de winkels. Wat een feest is dat. Met de eerste Hollandse aardbeien en wat watermeloen maakte ik afgelopen weekend deze maaltijdsalade met aardbeien, watermeloen, rucola, walnoten en geitenkaas. Smullen! Deze gaat zeker weten in de herhaling en jij kunt hem ook maken met dit recept.
Wist je trouwens dat die goddelijke rode aardbeien rijk zijn aan vitamines, antioxidanten en mineralen? En dat ze onder andere invloed hebben op je kortetermijngeheugen, weerstand en vetpercentage. Alleen maar nog meer redenen om dit fijne zomerfruit volop te eten tijdens het aardbeienseizoen. Deze maaltijdsalade met aardbeien en watermeloen is daar een heerlijk voorbeeld van.
De ingrediënten van deze maaltijdsalade met aardbeien
Voor 1 persoon:
50 gram rucola (gewassen)
1 dikke plak watermeloen
10-15 aardbeien
1 bosuitje
50 gram zachte geitenkaas
klein handje walnoten
zwarte peper
zout
balsamicoazijn
De bereiding van deze maaltijdsalade met aardbeien
1. Leg de rucola op een bord.
2. Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes en verdeel over de rucola.
3. Was de aardbeien, verwijder het kroontje, snijd ze in vier partjes en verdeel over de salade.
4. Verwijder de onderkant en bovenkant van het bosuitje, snijd deze in dunne ringetjes en verdeel over de maaltijdsalade.
5. Verkruimel de geitenkaas en de walnoten boven de salade.
6. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
7. Besprenkel met de balsamicoazijn.
Deze maaltijdsalade met aardbeien is heerlijk als lunch maar kan ook heel goed als avondmaaltijd. Eventueel een stokbroodje erbij. Perfect voor een warme zomerdag.
2 Comments
Potamotrygorgeous Mäh
8 juni 2016 at 19:04Toffe website heb je! Lekkere recepten en mooie foto’s.
Sabine
8 juni 2016 at 20:21Dankjewel!