Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pasta recepten: vijf favorieten van Sabine
5X FAVORIETE PASTA RECEPTEN

Pasta recepten: vijf favorieten van Sabine

Voor alle (mede) pastaliefhebbers zet ik vandaag mijn persoonlijke vijf favoriete pasta recepten op een rijtje. Wie weet zit er wat lekkers voor je tussen. Pesto speelt een duidelijke rol in mijn lijstje valt me nu trouwens op. Rode saus zie je eigenlijk niet terug, maar dat wil niet zeggen dat ik dat niet lekker vindt hoor, ik vind andere pasta’s gewoon net nog wat lekkerder.

Behalve deze vijf heb ik nog meer pasta recepten die ik graag eet. Vegetarische lasagne bijvoorbeeld. Ouderwetse macaroni, met of zonder rucola, komt hier thuis ook regelmatig voorbij net zoals een grote schaal goed gevulde pastasalade die echt perfect is voor drukke dagen waarop er in etappes gegeten wordt. Nou ja, je snapt ondertussen wel dat we hier regelmatig pasta eten.

Mijn vijf favoriete pasta recepten:

1. Orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven
Ken je de reality serie ‘Queer Eye’ op Netflix? Daar gaat Antoni standaard iedere aflevering de keuken in om degene die die week aan de beurt is, wat skills bij te brengen op het gebied van koken. Zo kwam er in een van de afleveringen ook een heerlijk bordje pasta voorbij. Ik lette goed op en maakte het na: orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven. Heerlijk! Echt mijn favoriete pasta recept van dit moment.

2. Pasta pesto met snijbonen en broccoli
Hoewel deze pasta niet helemaal zonder vlees is, gaat het wel om een minimale hoeveelheid in dit recept voor vier personen. Dat het een geslaagd recept is kun je afleiden uit het feit dat kleine broer, voor de verandering, als eerste zijn bord leeg had toen ik dit voor het eerst maakte. En dat wil wat zeggen… Door de volkoren pasta en de aanwezigheid van lekker veel groenten is dit een voedzaam recept. En het staat ook nog eens snel op tafel dus ideaal voor een doordeweekse drukke dag.

3. Linguine met garnalen, tomaat, peterselie en citroen
Van een bordje linguine met garnalen, tomaat, peterselie en citroen word ik dus serieus blij. Verder gaat er nog rode peper en knoflook doorheen en wat peper en zout om het geheel op smaak te brengen. Heerlijk comfort food! Zet er nog een lekkere groene salade bij op tafel en klaar is je avondmaaltijd.

4. Pastasalade met warmgerookte zalm en pesto
Met slechts een paar (goede) ingrediënten zet je dit heerlijke voedzame bord pastasalade met warmgerookte zalm en pesto op tafel. Perfect voor een drukke werkdag dus. Of als je eigenlijk niet zo’n zin hebt om te koken. Of op een warme zomerdag. Nou ja, je snapt: kan eigenlijk altijd en wij eten deze salade dan ook regelmatig.

5. Pasta broccoli e salsiccia
Dit recept maak ik al jaren. Super eenvoudig, je hebt slechts een paar ingrediënten nodig, maar echt heerlijk! Het is de favoriet van kleine broer. Door de eenvoudige bereiding is dit pasta recept ook perfect voor een drukke doordeweekse dag. Ik kies altijd voor een stuk oude geitenkaas die ik zelf grof rasp, omdat ik de combinatie erg lekker vind. Maar je kunt net zo goed kiezen voor een oude boerenkaas of als je niet van oude kaas houdt zelfs voor een belegen of jonge kaas. Kwestie van uitproberen. Ik zet er zelf ook graag nog een frisse komkommersalade bij op tafel.

Nu ben ik benieuwd: wat is jouw ultieme favoriet als het gaat om pasta recepten? Staat ‘ie hier tussen of heb je een recept dat ik nog niet ken maar zeker een keer moet proberen? Let me know! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie