Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pastasalade met warmgerookte zalm en pesto
pastasalade met warm gerookte zalm recept

Pastasalade met warmgerookte zalm en pesto

O mensen ik heb toch weer een lekker salade recept voor jullie! Met slechts een paar (goede) ingrediënten zet je dit heerlijke voedzame bord pastasalade met warmgerookte zalm en pesto op tafel. Perfect voor een drukke werkdag dus. Of als je eigenlijk niet zo’n zin hebt om te koken. Of op een warme zomerdag. Nou ja, je snapt: kan eigenlijk altijd. 

Persoonlijke vind ik warmgerookte zalm erg lekker. Het heeft echt een andere smaak en vooral structuur dan koudgerookte zalm. En daar waar koudgerookte zalm meestal in flinterdunne plakjes te koop is, vind je warmgerookte zalm vaak als moot bij de visboer of in de supermarkt. Doordat het om een moot gaat, kun je de zalm dus heel goed verwerken in stukjes door een salade. Overigens ook super lekker op een toastje of snackplank!

Ingrediënten voor deze pastasalade met warmgerookte zalm:

300 gram (volkoren) fusilli
1 komkommer
400 gram cherrytomaatjes
75 gram rucola
250 gram warmgerookte zalm
100 gram pesto
peper en zout

Zo maak je deze pastasalade:

1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.

2. Was de komkommer, snijd overlangs doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

3. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.

4. Halveer de cherrytomaatjes.

5. Meng de pasta met de komkommer, tomaat, rucola en pesto en breng op smaak met peper (en eventueel zout).

6. Doe de pastasalade in een wijde schaal (of op 4 borden) en verdeel de zalm in stukken erover.

Je kunt er nog voor kiezen om een stokbroodje met de rest van de pesto op tafel te zetten. Maar eigenlijk is het niet nodig. Ga jij deze salade binnenkort maken? 

Als je van pastasalade houdt, check dan ook het recept voor een goed gevulde pastasalade met gerookte kip eens!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie