Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Vegetarische lasagne met paneer
vegetarische lasagne recept

Vegetarische lasagne met paneer

Hier thuis is de man dol op lasagne. Dat is vaak ook dé reden dat ik het maak want zelf ben ik er niet heel erg fan van. Correctie: was ik er niet heel erg fan van. Deze vegetarische lasagne maakte ik namelijk laatst en die vond ik dus wel geslaagd. Geen idee waarom, maar blijkbaar doet gehakt het niet voor mij in de lasagne. 

Ik had nog een pakje paneer in de koelkast liggen, eigelijk bedoelt voor curry, en besloot deze ook in de lasagne te verwerken. Goed idee want geeft een lekkere touch aan het geheel. Zelfs kleine broer at in rap tempo zijn bord leeg (en dat wil wat zeggen). Sterker nog, toen hij de volgende avond het restje in de koelkast spotte vroeg hij of hij dat niet mocht eten in plaats van zijn broodje (vega)burger…

Ingrediënten voor vegetarische lasagne met paneer:

1 ui, gesnipperd
1 courgette, in kleine blokjes
1 aubergine, in kleine blokjes
1 bakje kastanje champignons, in kleine blokjes
1 pakje Apetina paneer, in blokjes
1 zakje geraspte kaas
1 zakje bechamelsaus
500 ml (haver)melk
1 fles Heinz sofrito chunky
lasagnebladen
olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel oregano
snufje nootmuskaat
peper en zout

Zo ga je aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.

2. Bestrooi de paneer met peper en zout.

3. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin de ui een paar minuten.

4. Voeg dan de courgette, aubergine en champignons toe, bestrooi met oregano, nootmuskaat, peper en zout en bak een minuut of 5 tot de groenten zachter worden.

5. Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes paneer rondom goudbruin.

6. Voeg nu de frito toe aan het groentemengsel, knijp het teentje knoflook erboven uit en draai het vuur laag.

7. Vul de fles van de frito tot de helft met water en meng dit door het groentemengsel.

8. Meng dan de stukje paneer erdoor en laat even zachtjes pruttelen.

9. Bereid nu in een steelpan de bechamelsaus met de melk, volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10. Bekleed de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen en schep wat van de rode saus over de bladen.

11. Schep hier nu een laagje bechamelsaus overheen en herhaal deze stappen tot de schaal gevuld is. Zorg dat je eindigt met een laag rode saus.

12. Bestrooi met geraspte kaas en zet de vegetarische lasagne zo’n 20-25 minuten in de oven.

Zoals gezegd was ik nooit fan van lasagne met gehakt. Deze lasagne ga ik dus wel regelmatig op tafel zetten vanaf nu want het viel goed in de smaak. Eet jij graag (vegetarische) lasagne? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie