Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pasta pesto met snijbonen en broccoli
Pasta pesto met snijbonen en broccoli

Pasta pesto met snijbonen en broccoli

Hoewel deze pasta niet helemaal zonder vlees is, gaat het wel om een minimale hoeveelheid in dit recept voor vier personen. Dat het een geslaagd recept is kun je afleiden uit het feit dat kleine broer, voor de verandering, als eerste zijn bord leeg had. En dat wil wat zeggen 😉

Door de volkoren pasta en de aanwezigheid van lekker veel groenten is dit een voedzaam recept. En het staat ook nog eens snel op tafel dus ideaal voor een doordeweekse drukke dag. Zet er eventueel nog een lekkere salade bij op tafel en ik denk zomaar dat iedereen tevreden is.

Ingrediënten van deze pasta pesto met snijbonen en broccoli:

300 gram volkoren fusilli
150 gram ontbijtspek
400 gram ongesneden snijbonen
1 stronk broccoli
125 gram verse groene pesto
100 gram vers geschaafde Parmezaanse kaas

Zo maak je deze pasta pesto:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakjes ontbijtspek krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3. Snijd ondertussen de snijbonen in schuine stukken en kook de snijbonen in een pan met ruim water in 8 minuten beetgaar.

4. Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli de laatste 4 minuten met de snijbonen mee.

5. Giet de pasta en groenten af. Meng de pasta met de groenten en pesto en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6. Verdeel over de borden, verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de geschaafde Parmezaanse kaas.

Weet je waar kleine broer nog meer zijn vingers bij aflikt? Bij pasta broccoli e salsiccia. Als het aan hem ligt, eten we dat iedere week drie keer. Helaas moet hij het doen met gemiddeld een keer per maand. Zielig hè 😉

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord