Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Recept voor ouderwetse macaroni
Ouderwetse macaroni

Recept voor ouderwetse macaroni

Wij aten vroeger thuis op doordeweekse dagen 9 van de 10 keer aardappelen/groente/vlees. Omdat dat toen heel gewoon was én omdat koken niet de hobby van mijn moeder was. Maar soms werd dat systeem afgewisseld met pannenkoeken of een grote pan ouderwetse macaroni. Heerlijk! 

Iedereen heeft wel een eigen manier om macaroni te maken. Hoewel ik ook wel eens varieer, blijft dit recept voor ouderwetse macaroni toch wel een favoriet. Grote broer is er dol op en doe ik er dan ook een groot plezier mee. Liever geen extra poespas want dat vindt hij gewoon minder lekker. En hij heeft ook wel een punt. Het is een heerlijke maaltijd en ook nog eens snel klaar. En voor mij persoonlijk altijd een stukje jeugdsentiment natuurlijk.

Ingrediënten van deze ouderwetse macaroni:

2 dikke plakken ham
200 gram magere spekreepjes
3 uien
1 pak volkoren macaroni
geraspte kaas

Bereiding van deze ouderwetse macaroni:

1. Snijd de plakken ham in kleine blokjes.

2. Snipper de uien.

3. Breng water aan de kook voor de macaroni.

4. Doe de spekreepjes in een hapjespan en bak op middelmatig vuur uit tot ze beginnen te kleuren.

5. Voeg dan de ui en ham toe en bak het geheel goudbruin.

6. Kook ondertussen de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.

7. Giet de macaroni af en voeg bij het spekmengsel in de hapjespan.

8. Meng nog even goed om en draai het vuur dan laag.

9. Verdeel de macaroni over borden of kommen en serveer met de geraspte kaas op tafel.

Ik heb altijd nog iets van een frisse (komkommer)salade erbij en zuur op tafel zoals augurkjes en zilveruitjes. Mijn vader at er vroeger altijd plakjes banaan en kroepoek bij én een scheutje Maggi haha. Hoe dan ook, deze ouderwetse macaroni is een allemansvriend en snel klaar op een drukke doordeweekse dag. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie